Nogomet
17

Danijal Brković: Sretan sam u Olimpicu, vraćam se u golgetersku formu

Piše: D. B.
Danijal Brković
Danijal Brković
Olimpic je proteklog vikenda u okviru 9. kola BHT Premijer lige na Otoci svladao ekipu Travnika i tako zauzeo četvrtu poziciju na tabeli. Strijelci za Vukove su bili Danijal Brković i Kenan Handžić. Brković je postigao dva gola i time potvrdio sjajnu formu u ovoj sezoni.

"Svaku utakmicu treba ozbiljno shvatiti. Mi smo se tako postavili protiv Travnika, odigrali smo agresivno i to je bio ključ naše pobjede. Nismo se opustili ni sekund te smo na kraju zasluženo pobijedili", komentarisao je Brković pobjedu protiv Vezira.

Olimpic je trenutno četvrti na tabeli.

"Imamo 17 bodova i zadovoljni smo četvrtom pozicijom na tabeli. Iskreno, mogli smo imati i vše bodova, ali, šta je tu je", izjavio je napadač Vukova.

On je u Premijer ligi BiH do sada postigao pet golova, čime je pokazao da se vratio u formu nakon teškog perioda u Željezničaru.

"Nisam igrao više od godinu dana i prelazak u Olimpic je bio ispravan potez. Drago mi je što sam otišao iz Željezničara, jer na Grbavici nisam bio sretan. Razlog nezadovoljstva je to što nisam imao dovoljnu minutažu iako sam po kvalitetu trebao igrati. Bio sam i povrijeđen u nekoliko navrata, a bolest me je još više udaljila s terena. Sad sam u Olimpicu i veoma sam sretan. Vraćam se u golgetersku formu", rekao je Brković.

Olimpic će u srijedu ugostiti Čelik u okviru osmine finala Kupa BiH, a nakon toga će u 10. kolu Premijer lige BiH biti gost Zeničanima.

"Očekuju nas dvije utakmice s Čelikom u ovoj sedmici. Na pripremama su djelovali kao izuzetno dobra ekipa, ali u prvenstvu ne pružaju najbolje partije. Međutim, mi ih nećemo potcijeniti, ići ćemo na pobjedu jer imamo ekipu koja može svakog savladati", kazao je napadač Olimpica.

Dodao je da je cilj Vukova jedna od tri pozicije u vrhu tabele i plasman u Evropu.

Brković nije želio izdvajati favorite za titulu.

"Iskreno, ne znam ko je favorit, Široki Brijeg je prvi trenutno, ali se to sve može promijeniti u dvije ili tri utakmice", završio je Brković.