Nogomet
0

Redsi blistali: Liverpool pregazio Aston Villu

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Liverpool je u gostima priredio debakl posljednjeplasiranoj Aston Villi u 26. kolu Premiershipa savladavši je rezultatom 6:0.

Redsima je pobjeda bila prijeko potrebna pošto su prethodna dva meča upisali domaći remi protiv Sunderlanda (2:2) i gostujući poraz od Leicestera (2:0) što je bio drugi poraz Liverpoola u posljednja četiri meča. Na drugoj strani, Aston Villa je u meč ušla sa samo jednim porazom u posljednjih pet utakmica, a u proteklom kolu savladali su Norwich na domaćem terenu (2:0).

U prvoj postavi Liverpoola mjesto je zauzeo Daniel Sturridge i to prvi put nakon 2. decembra prošle godine. Tada je Liverpool u Capital One Cupu rezultatom 6:1 u gostima savladao Southamtpon. Naslutio je Sturridge novu "šesticu"...

Za samo 16. minuta Sturridge dovodi Redse u vodstvo. Devet minuta kasnije Milner iz slobodnog udarca pogađa za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu Redsi su bili neumoljivi. Can je pogodio u 58. minuti, a potom pogađa i rezervisra Origi samo 37 sekundi nakon ulaska u teren u 63. minuti. Potom Clyne pogađa u 65. minuti, a konačnih 6:0 postavlja Kolo Toure u 71. minuti.

Rezultati 26. kola Premiershipa:

Sunderland - Manchester United 2:1 Bournemouth - Stoke 1:3