Nogomet
22

Chelsea konačno u stilu šampiona: "Petarda" Plavaca na Stamford Bridgeu protiv Newcastlea

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Prvi put u ovoj sezoni Chelsea je ponizio protivnika i to tek u 26. kolu. Na Stamford Bridgeu rezultatom 5:1 ispraćen je Newcastle.

Guus Hiddink je uspio probuditi Chelsea. Do kraja. Tako izgleda barem sudeći po meču protiv Newcastlea na Stamford Bridgeu gdje su Plavci prvi put u ovoj sezoni odigrali meč u stilu tima koji brani titulu Premiershipa.

Nakon 20 minuta bilo je jasno ko će odnijeti tri boda. Costa je pogodio u petoj minuti na asistenciju Williana da bi četiri minute kasnije Pedro pogodio za 2:0. Uragan Plavaca na početku meča zaokružio je Willan u 17. minuti.

Novu šansu za gol Chelsea je imao u 26. minut preko Ivanovića kada je njegov udarac blokiran, a do kraja poluvremena Newcastle je dva puta stvorio opasnost pred golom Courtoisa, ali se rezultat nije mijenjao. Kapiten Plavaca Terry morao je napustiti teren u 39. minuti nakon duela sa Mitrovićem, a Chelsea je u finišu mogao do nogog pogotka kada je Elliott odbranio udarac Williana iz slobodnog udarca.

Drugo poluvrijeme je također počelo uzbudljivo, ali golovi nisu pali tako brzo kao na početku meča. Drugi gol na utakmici postiže Pedro u 59. minuti, a visokih 5:0 za Plavce donosi rezervista Traore u 83. minuti. Konačnih 5:1 postavio je Towsnend u 90. minuti lijepim golom nakon šuta sa distance.

Rezultati 26. kola Premiershipa:

Sunderland - Manchester United 2:1 Bournemouth - Stoke 1:3

Crystal Palace - Watford 1:2 Everton - WBA 0:1 Norwich - West Ham 2:2 Swansea - Southampton 0:1 Chelsea - Newcastle 5:1 Arsenal - Leicester (sutra, 13 sati) Aston Villa - Liverpool (sutra, 15:05 sati) Manchester City - Tottenham (sutra 17:15 sati)

Tabela: