Nogomet
13

Chelsea ubjedljiv protiv slabašne Aston Ville, Pato debitovao pogotkom

Piše: O. T.
Alexandre Pato (Foto: AFP)
Alexandre Pato (Foto: AFP)
U prvoj utakmici 32. kola Premiershipa Chelsea je u gostima savladao očajnu Aston Villu. Plavci su slavili rezultatom 4:0.

Ovo je sedmi uzastopni ligaški poraz Aston Ville i četvrti uzastopni u kojem nije postigla gol. Na trenerskoj klupi ovog kluba danas je sjedio Erick Black pošto je četiri dana ranije Remi Garde napustio klub nakon samo 147 dana od dolaska. Villa je još samo matematički član Premiershipa.

Chelsea je nastavio niz bez ligaškog poraza otkako je Guus Hiddink na klupi. Taj niz sada iznosi 15 mečeva, ali tu spada i čak osam remija.

Posao Plavcima olakšao je Loftus-Cheek svojim prvijencem za ovaj klub koji je postigao u 26. minuti. U posljednjoj minuti prvog dijela na 2:0 golom iz penala povisio je Pato koji je danas debitovao za Plavce, a ušao je s klupe u 23. minuti umjesto povrijeđenog Remyja.

Pobjedu Chelseaja osigurao je Pedro sa svoja dva pogotka u 46. i 59. minuti čime je postavio konačnih 4:0. Villa je meč završila sa deset igrača pošto je u 85. minuti drugi žuti karton dobio Alan Hutton.

Raspored 32. kola Premiershipa:

Aston Villa - Chelsea 0:4 Arsenal - Watford (16 sati)

Bournemouth - Manchester City (16 sati) Norwich - Newcastle (16 sati) Stoke - Swansea (16 sati) Sunderland - WBA (16 sati) West Ham - Crystal Palace (16 sati) Liverpool - Tottenham (18:30 sati) Leicester - Southampton (sutra, 14:30 sati) Manchester United - Everton (sutra, 17 sati)

Tabela: