Nogomet
12

WBA otkinuo dva boda Leicesteru, Chelsea bolji od Norwicha

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 28. kolu Premiershipa Leicester je na svom King Power stadionu podijelio bodove sa West Bromwich Albionom (2:2).

Leicester u ovom kolu nije mogao računati na povrijeđenog N'Golo Kantea, igrača koji je igrao u svakom meču Lisica u ovoj sezoni Premiershipa. Uz to, Kante je prije sudara sa West Bromwichom imao niz od 24 utakmice odigrane od početka do kraja. Zamijenio ga je King.

Prva prava šansa završena je pogotkom, a slavili su gosti. Strijelac je bio Rondon u 11. minuti nakon što je pobjegao štoperu Leicestera Robertu Huthu. To je bio prvi primljeni gol Lisica na domaćem terenu u Premiershipu u ovoj kalendarskoj godini i bili su posljednji tim na koji se čekalo da kapitulira kao domaćin.

Leicester je samo tri minute kasnije imao veliku šansu da stvari vrati na početak, ali je Okazaki sa oko 10 metara prebacio gol gostiju.

Očekivano, tim Tonyja Pulisa se povukao i čuvao rezultat, ali su Lisice uspjele doći do izjednačenja u 30. minuti preko Drinkwatera koji je pogodio sa oko 25 metara. Istina, lopta se na putu prema golu odbila od protivničkog igrača i prevarila Fostera.

Igrala se 37. minuta kada je Vardy pogodio prečku, ali je domaći tim stigao do preokreta preko Kinga u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Golu je prethodila prelijepa asistencija ponajboljeg igrača Premiershipa Riyada Mahreza.

Nakon smo pet minuta igre u drugom dijelu Gardner pogađa iz slobodnog udarca za 2:2 i nastavlja dramu na King Poweru. Potom je Leicester u 57. minuti propustio sjajnu šansu za novo vodstvo kada je Okazaki pogodio prečku.

Bili smo blizu novog preokreta u 67. minuti. Rondon je udarcem iz kaznenog prostora loše reagovao na centaršut Fletchera. Četiri minute kasnije starsti su se uzburkale na drugoj strani kada je Vardy nakon solo prodora šutirao pravo u Fostera.

Leicester je pravio pritisak do samog kraja, ali nisu uspjeli srušiti gostujući tim.

Chelsea je u gostima slavio protiv Norwicha rezultatom 2:1. Guus Hiddink je tako nastavio niz bez ligaškog poraza od dolaska na klupu Plavaca. Sada taj niz iznosi 12 mečeva. Chelsea je poveo u prvoj minuti golom Kenedyja, a na 2:0 je povisio Costa u finišu prvog poluvremena. Istina, gol Coste je stigao nakon ofsajda. Konačnih 2:1 postavio je Redmond u 68. minuti.

Everton je golovima Morija (5'), Lennona (30') i Lukakua (60') savladao Aston Villu u gostima rezultatom 3:1. Gol za Aston Villu postigao je Gestede u 80. minuti.

Muhamed Bešić nije konkurisao za ovaj meč u redovima Evertona. Naš reprezentativac još uvijek nije dovoljno spreman nakon povrede.

Bournemouth je na svom Dean Courtu slavio protiv Southamptona (2:0), a golove su postigli Cook (31') i Afobe (79').

Sunderland je kao domaćin u finišu meča stigao do boda protiv Crystal Palacea. Domaći tim je poveo u 36. minuti preko N'Doyea, a onda je uslijedio preokret Palacea na krilima Wickhama koji postiže dva gola u 61. i 67. minuti. Bod timu Sama Allardycea donio je Borini u sudijskoj nadoknadi.

Rezultati 28. kola Premiershipa:

Aston Villa - Everton 1:3 Bournemouth - Southampton 2:0

Leicester - West Bromwich 2:2 Norwich - Chelsea 1:2 Sunderland - Crystal Palace 2:2 Arsenal - Swansea (sutra, 20:45 sati) Stoke - Newcastle (sutra, 20:45 sati) West Ham - Tottenham (sutra, 20:45 sati) Liverpool - Manchester City (sutra, 20:45 sati) Manchester United - Watford (sutra, 20:45 sati)

Tabela: