Nogomet
11

Drama na Carrow Roadu: Devet golova, dva preokreta i pobjeda Liverpoola nad Norwichom

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
Liverpool je prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede u Premiershipu. Tim Jurgena Kloppa je u 23. kolu u još jednoj dramatičnoj utakmici slavio protiv Norwich Cityja u gostima (5:4).

Redsi su na Carrow Road stigli kao druga najlošija ekipa Premiershipa kada se računa broj postignutih golova naspram upućenih udaraca prema golu protivnika. Samo 10.2% šuteva igrača Liverpoola nalazilo je put do mreže. U ovom meču popravili su tu statistiku, te upisali tri boda.

Sve je počelo u 18. minuti kada je Firmino doveo Redse u vodstvo. Uslijedio je veliki preokret Norwicha. Mbokani prelijepim pogotkom petom matira Mignoleta u 29. minuti, a Naismith u 41. minuti postavlja rezultat na 2:1 za domaći tim.

Manje od deset minuta igre u drugom dijelu bilo je dovoljno Norwichu da preko Hoolahana koji pogađa iz penala dođe do prednosti 3:1. Smiješio se nastavak agonije Jurgena Kloppa. Ali, ne.

Henderson samo minutu kasnije pogađa za 3:2, a onda i Firmino svojim drugim golom vraća stvari na početak golom za 3:3. Sjajni preokret Redsima donosi Milner nakon velike greške odbrane Norwicha u 75. minuti.

To nije bio kraj golijadi. Bassong donosi izjednačenje u 92. minuti i kada se činilo da je to posljednji gol na meču, Lallana je izazvao erupciju oduševljenja za Redse kada je postigao gol za 5:4 u 95. minuti.

Rezultati 23. kola Premiershipa:

Norwich - Liverpool (4:5) Crystal Palace - Tottenham (16:00 sati) Leicester - Stoke (16:00 sati) Manchester Untied - Southampton (16:00 sati) Sunderland - Bournemouth (16:00 sati) Watford - Newcastle (16:00 sati) WBA - Aston Villa (16:00 sati) West Ham - Manchester City (18:30 sati) Everton - Swansea (sutra, 14:30 sati)

Arsenal - Chelsea (sutra, 17:00 sati)

Tabela: