Nogomet
10

Minimalna pobjeda Liverpoola, kiks Arsenala protiv Norwicha

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Odigrana su i posljednja dva meča 14. kola Premiershipa. Liverpool je na Anfieldu sa minimalnih 1:0 slavio protiv Swanseaja, dok je Arsenal u gostima remizirao sa Norwichom (1:1).

Na Anfieldu nije bilo velikih prilika u prvom poluvremenu. Nijedan tim nije uputio udarac u okvir gola i to mnogo govori o onome što se dešavalo na terenu. Liverpool je krenuo bolje, ali kako je vrijeme odmicalo i Swansea je igrao sve bolje.

U drugom dijelu Liverpoolu je nakon Taylorovog igranja rukom sviran penal, a igrala se 62. minuta. Siguran realizator bio je Milner.

To je bio 135. penal za Liverpool u Premiershipu po čemu su na vrhu ljestvice. Od svih dosuđenih penala, 103 puta su postigli gol.

Ovom pobjedom tim sa Anfielda se ozbiljno uključio u borbu za Ligu prvaka, a ni prvo mjesto nije daleko. Od Cityja ih dijeli šest bodova.

Šansu da se izjednači na vrhu tabele sa Manchester Cityjem imao je Arsenal koji je u gostima remizirao sa Norwichom. Arsenal je poveo u 30. minuti preko Ozila, a do kraja prvog dijela izjednačio je Grabban u 43. minuti što je, na kraju će se ispostaviti, bio i konačan rezultat.

Rezultati 14. kola Premiershipa:

Tabela: