Nogomet
1

Arsenal remizirao sa Tottenhamom, Liverpool poražen od Crystal Palacea

Piše: O. T.
Neočekivan poraz Redsa (Foto: EPA)
Neočekivan poraz Redsa (Foto: EPA)
Kompletirano je 12. kolo Premiershipa. Arsenal je na Emiratesu podijelio bodove sa Tottehnhamom, a Liverpool je na svom Anfieldu iznenađujuće poražen od Crystal Palacea.

Domaći tim je krenuo ofanzivno, gradili su napade, dominirali, ali jednostavno nisu mogli ozbiljno zaprijetiti Henneseseyu pošto su se gosti odlično branili. I naravno, vrebali šansu.

A šansa je stigla u 21. minuti kada je mrežu Mignoleta pogodio Bolassie. Liverpool je pet minuta nakon primljenog pogotka uspio zaprijetiti preko Coutinha čiji su udarac izblokirali igrači gostiju.

Šansu je imao i Benteke kada je nakon kornera šutirao glavom, ali Hennessey je odbranio. Trud Redsa se isplatio u 42. minuti. Nakon kombinacije Ibea i Clynea na desnoj strani terena, lopta je na kraju stigla do Coutinha koji pogađa za 1:1. Do odlaska na odmor zaprijetili su Lovren i Lucas, ali se rezultat nije mijenjao.

U drugom dijelu tempo je bio brži i opasnosti pred golovima bile su češće, a vrlo dobru priliku imao je Liverpool u 70. minuti preko Lallane koji je šutirao preko gola. I upravo u trenucima kada je domaći tim bio sve bliži drugom pogotku, na drugoj strani pogodio je Dann u 82. minuti. Ovo je prvi poraz Jurgena Kloppa u Premiershipu.

Tottenham koji sjajno igra ove sezone i poražen je samo u 1. kolu gostima od Manchester Uniteda (1:0) uspio je izvući remi protiv Arsenala na Emiratesu iako je veći dio utakmice bio u vodstvu.

Kane je pogodio u 32. minuti nakon odlične lopte Rosea. Ovaj londonski derbi obično obiluje igrom visokog tempa, šansama i golovima. Ni ovog puta nije nedostajalo uzbuđenja, a najčešće ispred Cechovog gola.

Tottenham je igrao lepršavo i pokazao da sjajna forma nije i slučajna. Izgledalo je da će Pijetlovi utišati Emirates, ali je u 77. minuti gol za izjednačenje postigao Gibbs i tako postavio konačan rezultat 1:1.

Rezultati 12. kola Premiershipa: Bournemouth - Newcastle 0:1, Leicester - Watford 2:1, Manchester United - WBA 2:0, Norwich - Swansea 1:0, Sunderland - Southampton 0:1, West Ham - Everton 1:1, Stoke - Chelsea 1:0, Aston Villa - Manchester City 0:0, Arsenal - Tottenham 1:1, Liverpool - Crystal Palace 1:2.

Tabela:

  1. Manchester City 26
  2. Arsenal 26
  3. Leicester 25
  4. Manchester United 24
  5. Tottenham 21
  1. West Ham 21
  2. Southampton 20
  3. Crystal Palace 19
  4. Everton 17
  5. Liverpool 17
  6. Watford 16
  7. Stoke 16
  8. WBA 14
  9. Swansea 13
  10. Norwich 12
  11. Chelsea 11
  1. Newcastle 10
  2. Bournemouth 8
  3. Sunderland 6
  4. Aston Villa 5