Nogomet
0

Premiership: Siromašna predstava na Teatru snova, Pijetlovi demolirali Bournemouth

Piše: O. T.
Gradski derbi u Manchesteru bez golova (Foto: EPA)
Gradski derbi u Manchesteru bez golova (Foto: EPA)
Za razliku od utakmice na Old Traffordu, meč odigran na VItality stadionu gdje su se sastali <b>Bournemouth</b> i <b>Tottenham </b>ponudio je šest pogodaka. Već u prvoj minuti poveo je domaćin preko Ritchiea, a onda se meč pretvorio u jednosmjernu ulicu kojom je vozio samo Tottenham.

Utakmica na Old Trafforu je ponudila nogomet za zaborav. Koliko je bilo zanimljivo najbolje pokazuje činjenica da je u prvih deset minuta najuzbudljiviji trenutak bio onaj kada je Mata tražio jednaesterac nakon što je Fernando igrao rukom. Igranje rukom jeste postojalo, ali penal nije, pošto je Brazilac loptu dodirnuo izvan šesnaesterca.

Naredni trenutak za bilježnice desio se u 13. minuti kada je Sterlingov šut izblokiran. Izuzev dvije navedene situacije, ljubitelji nogometa nisu mogli vidjeti nešto bolje.

Bitno je i istaknuti neugodnu situaciju u kojoj se zadesio Wayne Rooney nakon što su se glavama sudatili on i Vincent Kompany. Reprezentativac Engleske je nakratko morao napustiti teren zbog krvarenja.

Najbolju, a možemo reći, i jedinu šansu u prvom poluvremenu imao je Yaya Toure u 42. minuti kada je nakon kornera šutirao glavom pored gola.

Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, ali i bez šuteva Manchester Uniteda. Prvi put od sezone 2003/04. Crveni đavoli nisu uspjeli uputiti udarac ka protivničkom golu u prvom poluvremenu, a tu se računaju i izblokirani udarci. Taj podatak najbolje poakazuje šta se zbilo na Old Traffordu.

I konačno, prvi udarac ka golu Harta Manchester United je uputio u 53. minuti kada je nakon Matinog centaršuta iz kornera zaprijetio Smalling.

Nada da će drugo poluvrijeme biti bolje vremenom je nestajala. Međutim, finiš utakmice je bio zanimlji. Najprije je u 85. minuti Martial fantastično pronašao rezervistu Lingarda koji je pogodio prečku, a onda je četiri minute kasnije Hart spasio City nakon šuta Smallinga.

Za razliku od utakmice na Old Traffordu, meč odigran na Vitality stadionu gdje su se sastali Bournemouth i Tottenham ponudio je šest pogodaka. Već u prvoj minuti poveo je domaćin preko Ritchiea, a onda se meč pretvorio u jednosmjernu ulicu kojom je vozio samo Tottenham.

Do kraja utakmice na krilima Harryja Kanea Pijetlovi su demolirali tim Eddieja Howea. Kane je pogađao u devetoj minuti iz penala, te u 56. i 63. minuti. U listu strijelaca su se upisali i Dembele u 17. i Lamela u 29. minuti.

Rezultati 10. kola Premiershipa

West Ham - Chelsea 2:1 (Zarate, Carroll - Cahill) Leicester - Crystal Palace 1:0 (Vardy) Stoke - Watford 0:2 (Deeney, Abdi)

Aston Villa - Swansea 1:2 (J. Ayew - Sigurdsson, A. Ayew) Norwich - WBA 0:1 (Rondon) Arsenal - Everton 2:1 (Giroud, Koscielny - Barkley) Sunderland - Newcastle 3:0 (Adan Johnson, Jones, Fletcher) Bournemouth - Tottenham 1:5 (Ritchie - Kane hattrick, Dembele, Lamela) Manchester United - Mancester City 0:0

Tabela

  1. Manchester City 22
  2. Arsenal 22
  3. West Ham 20
  1. Manchester United 20
  2. Leicester 19
  3. Tottenham 17
  4. Crystal Palace 15
  5. WBA 14
  6. Southampton 13 (-1)
  7. Everton 13
  8. Swansea 13
  9. Liverpool 13 (-1)
  10. Watford 13
  11. Stoke 12
  12. Chelsea 11
  13. Norwich 9
  14. Bournemouth 8
  15. Sunderland 6
  16. Newcastle 6
  17. Aston Villa 4