Nogomet
0

Sunderland u finišu meča do boda protiv Liverpoola na Anfieldu, Tottenham na drugom mjestu

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Liverpool je na Anfieldu u 25. kolu Premireshipa remizirao 2.2 protiv Sunderlanda i tako još jednom razočarao svoje navijače koji ni prije meča nisu bili u dobrom raspoloženju zbog poskupljenja ulaznica. Novu pobjedu upisao je Tottenham koji je pobjedom nad Watfordom (1:0) zauzeo drugo mjesto na tabeli.

Liverpool je u ovaj meč ušao sa samo jednom pobjedom u pet ligaških utakmica. Loš učinak je nastavljen i nakon meča protiv Sunderlanda iako su Redsi imali sve u svojim rukama.

Na klupi Redsa nije bilo Jurgena Kloppa koji je odsustvovao zbog problema sa slijepim crijevom. Njegov tim je u ovom meču, pored motiva da popravi učinak i razveseli bolesnog šefa, imao i motiv više zbog navijača. Naime, čelnici kluba su odlučili povisiti cijenu ulaznica na tirbini Main Stand koja je rekonstruisana. Cijena ulaznice iznosila je 77 funti i navijači s te tribine su najavili da će u 77. minuti napustit teren.

A njihov tim je do 77. minute poveo rezultatom 2:0. Firmino je pogodio u 60. minuti, a onda i Lallana na asistenciju Firmina u 70. minuti. Potom su navijači u manjem broju počeli napuštati teren i nisu vidjeli povratak Sunderlanda.

Johnson je pogodio iz slobodnog udarca u 82. minuti, a veliki bod timu Sama Allardycea donio je Defoe u 89. minuti.

Aston Villa je na domaćem terenu golovima Lescotta (45.) i Agbonlahora (51.) slavila protiv Norwicha rezultatom 2:0 i upisala tek treću ligašku pobjedu u ovoj sezoni.

Tottenham je na White Hart Laneu golom Trippiera u 64. minuti pobijedio Watford, a pobjeda je mogla biti mnogo uvjerljivija uzme li se u obzir da su Pijetlovi imali čak 26 šuteva prema golu, dok je Watford skupio samo tri šuta. Ovom pobjedom Tottenham je zauzeo drugo mjesto s pet bodova manje od Leicestera.

Minimalnu pobjedu upisao je i Newcastle nad West Bromwich Albionom. Gol odluke postigao je Mitrović u 32. minuti.

Veliku pobjedu upisao je Everton u gostima protiv Stoke Cityja. Karamele su slavile rezultatom 3:0, a sve je bilo riješeno u prvom poluvremenu. Lukaku je pogodio iz penala u 11. minuti, na 2:0 je povisio Coleman u 28. minuti, a konačnih 3:0 postavlja Lennon u 42. minuti.

Bodove su podijelili Swansea i Crystal Palace. Sigurdsson je doveo domaći tim u vodstvo u 13. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Dann u 47. minuti. Ovo je prvi bod za Palace nakon pet vezanih poraza u ligi.

Rezultati 25. kola Premiershipa:

Manchester City - Leicester 1:3 Aston Villa - Norwich 2:0 Liverpool - Sunderland 2:2

Newcastle - WBA 1:0 Stoke - Everton 0:3 Swansea - Crystal Palace 1:1 Tottenham - Watford 1:0 Southampton - West Ham (18:30 sati) Bournemouth - Arsneal (nedjelja, 14:30 sati) Chelsea - Manchester United (nedjelja, 17 sati)

Tabela: