Nogomet
0

Liverpool u sudijskoj nadoknadi do boda, Newcastle utišao White Hart Lane

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Liverpool je u 16. kolu upisao remi na Anfieldu protiv West Bromwich Albiona (2:2), dok je Tottenham na svom White Hart Laneu poražen od Newcastlea (2:1).

Liverpool je preko Coutinha u 14. minuti imao odličnu priliku za vodstvo, ali je Brazilac bio neprecizan. Sedam minuta kasnije Redsi stižu do vodstva nakon lijepe akcije i asistencije Lallane za Hendersona.

Slavlje nije dugo trajalo i WBA je izjednačio već u 30 .minuti pogotkom Craiga Dawson poslije loše intervencije golmana Mignoleta.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Olsson je zatresao mrežu domaćeg tima, ali je njegov gol poništen.

Isti igrač se ipak upisao u strijelce kada je u 73. minuti nakon ubačaja iz kornera matirao Mignoleta za vodstvo gostiju.

Liverpool je pravio pritisak, a zbog povrede Lovrena igralo se osam minuta sudijske nadoknade u kojoj su Redsi preko Origija stigli do boda. Reprezentativac Belgije pogodio je u 96. minuti.

Tottenham je na domaćem terenu iznenađujuće poražen od Newcastlea. Pijetlovi su do ovog meča imali niz od 14 utakmica bez poraza pošto su izgubili samo u 1. kolu u gostima od Manchester Uniteda (1:0).

U ovom meču stigli su do vodstva u 39. minuti preko Diera. Međutim, uslijedio je preokret u drugom poluvremenu. Mitrović je pogodio u 74. minuti, a pobjedu gostima donio je Perez u 93. minuti.

Newcastle je ovom pobjedom konačno pobjegao iz zone za ispadanje, a u proteklom kolu srušili su Liverpool na domaćem terenu.

Rezultati 16. kola Premiershipa:

Norwich - Everton 1:1 Manchester City - Swansea 2:1 Sunderland - Watford 0:1 West Ham - Stoke 0:0 Crystal Palace - Southampton 1:0

Bournemouth - Manchester United 2:1 Aston Villa - Arsenal 0:2 Liverpool - WBA 2:2 Tottenham - Newcastle 1:2

Tabela: