Nogomet
0

Real vraća Van Nistelrooya na Santiago Bernabeu?

Totalsport
Ruud van Nistelrooy (Foto: AP)
Ruud van Nistelrooy (Foto: AP)
U potrazi za napadačem koji će zamijeniti povrijeđenog Gonzala Higuaina do kraja sezone čelnici Real Madrida su se sjetili igrača kojeg su se riješili prije samo godinu dana - Ruuda van Nistelrooya.

Prema tvrdnjama više evropskih medija, Real je već poslao ponudu HSV-u u koji je holandski napadač stigao u januaru prošle godine. "Kraljevski klub" nema namjeru ponovno kupiti 34-godišnjeg Van Nistelrooya, već ga želi posuditi do kraja sezone. Madriđani traže igrača koji bi pristao doći na samo šest mjeseci, a da pritom ima pravo nastupa u Ligi prvaka.

Van Nistelrooy im odgovara jer se u Hamburgu, nakon brojnih problema s povredama, vratio u solidnu formu, postigavši ove sezone osam golova u 15 utakmica. Holandska televizija RTL7 tvrdi da se HSV nema namjeru lako odreći svoga napadača, ali Kicker piše da je Van Nistelrooy jasno izrazio svoju želju za povratkom u nekadašnji klub, u koji je stigao u ljeto 2006. iz Manchester Uniteda.

Podsjetimo, ranije je tokom dana sportski direktor Reala Jorge Valdano potvrdio da klub traži napadača za idućih šest mjeseci, ali malo je ko mogao pretpostaviti da će jedan od kandidata biti i holandski nogometni veteran.