Jose Mourinho
0

"Pozdravio bih dolazak Van Nistelrooya"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što su španski mediji 34-godišnjeg napadača Ruuda van Nistelrooyja''preselili'' iz HSV-a u madridski Real, trener ''kraljevskog kluba'' Jose Mourinho poručio je da nema ništa protiv.

Van Nistelrooy je madridski klub napustio prije godinu dana i preselio se u HSV, nakon što je u više od tri i pol sezone zabio 46 golova u 68 utakmica u dresu madridskog giganta.

Real Madrid ne krije da je u potrazi za napadačem u zimskom prijelaznom roku, nakon što je ustanovio da argentinski reprezentatiavc Gonzalo Higuain, nakon operacije diska u kičmi, neće biti na raspolaganju minimalno četiri mjeseca.

Prema tvrdnjama više europskih medija, Real je već poslao ponudu HSV-u u koji je holandski napadač stigao u januaru prošle godine. "Kraljevski klub" nema namjeru ponovno kupiti 34-godišnjeg Van Nistelrooya, već ga želi posuditi do kraja sezone. Njemački Kicker je, pak, prenio izjavu Van Nistelrooyja u kojoj Holanđanin ističe da pod svaku cijenu želi nazad u Madrid.

No, nakon toga je Van Nistelrooy uredno zaigrao za HSV na gostovanju kod Schalkea u subotnjoj utakmici 18. kola Bundeslige, te je i zabio jedini gol na utakmici za pobjedu svog kluba 1-0. Bio je to njegov deveti gol ove sezone u svim takmičenjima , a šesti u Bundesligi.

I prije nego se to dogodilo, Jose Mourinho je poručio kako bi spremno prihvatio dolazak, odnosno povratak Van Nistelrooya na Santiago Bernabeu.

"Spominju se mnoga imena po pitanju igrača koji bi mogli stići u naš klub. Kada bi to bio Van Nistelrooy, ja bih bio vrlo sretan. Susretali smo se u Engleskoj, dobro ga znam i kao nogometaša i kao osobu. U svakom slučaju, napadač nam je prijeko potreban. Nemamo ih puno, a imamo puno utakmica na rasporedu", rekao je Mourinho.