Odlučni da ga vrate
0

Real ponudio HSV-u dva miliona eura za Van Nistelrooya

Totalsport
Ruud van Nistelrooy (Foto: AP)
Ruud van Nistelrooy (Foto: AP)
Real Madrid je i dalje odlučan u vraćanju svog nekadašnjeg napadača Ruuda van Nistelrooya iz HSV-a. Nakon ideje o šestomjesečnoj posudbi, "kraljevski klub" je sada spreman čak i ponovno kupiti holandskog nogometaša.

Podsjetimo, zbog povrede Gonzala Higuaina, Joseu Mourinhu je do kraja sezone potreban još jedan napadač, a u Realu idealnim smatraju 34-godišnjeg Van Nistelrooya, koji je napustio Santiago Bernabeu prije samo godinu dana. No, HSV je odbacio ideju da posudi Holanđanina španskom velikanu, pa je Real, prema pisanju Marce, odlučio pokušati otkupiti njegov ugovor.

No, ni tu zasad Madriđanima ne ide po planu. Marca tvrdi da je Real ponudio HSV-u dva miliona eura odštete za igrača kojem ionako na ljeto istječe ugovor, ali HSV je to u petak navečer odbio. Španski dnevnik tvrdi da su Nijemci ipak spremni pregovarati uprkos tome što čelnici hamburškog kluba javno ističu da nemaju namjere prodati svoga napadača.

Zanimljivo, jučer je Andy May, voditelj na klupskoj Realovoj televizijskoj stanici, putem Twittera poslao poruku: "Još nije službeno, ali čini se da se RVN vraća u Real Madrid. Držite oko na stranici RealMadrid.com za službenu objavu."