HSV ne želi ni čuti
0

Van Nistelrooy spreman odreći se miliona za igre u Realu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Holandski napadač Ruud van Nistelrooy spreman je iz vlastitog džepa platiti HSV-u milion eura kako bi mu bundesligaški klub omogućio odlazak (povratak) u madridski Real.

Njemački klub za sada odbija svaku pomisao Realu prepustiti Van Nistelrooya do kraja sezone, a svoju odluku obrazlažu planovima usko vezanima uz Holanđanina. Marca piše da su "kraljevi" HSV-u spremni dati dva miliona eura, te da su voljni doći odigrati prijateljsku utakmicu kojom bi Bundesligaš proslavio 125. rođendan sljedeće godine.

Predsjednik kluba Bernd Hoffmann priznao je:

"Dobili smo službenu ponudu od Reala i odbili je. Svoju smo odluku već saopćili igraču i njegovom agentu. Želimo izboriti Ligu prvaka i nezamislivo je da Van Nistelrooy u ovome trenutku napusti klub. Ne znam hoće li Real sada odustati od njega, ali poručujem im da ne troše novac na telefonski račun".

Istovremeno, želja holandskog nogometaša za odlaskom toliko je jaka da bi pristao u Realu igrati besplatno.

"Novac me ne zanima. Želim karijeru završiti na Santiago Bernabeuu", poručio je Van Nistelrooy čiju su karijeru u Realu (2006.-2010.) u velikom dijelu obilježile povrede, pa je odigrao tek 68 prvenstvenih utakmica za "kraljeve" i iskoristio ih za 46 golova.