Ruud van Nistelrooy
0

"Real je bio zabranjena ljubav"

Totalsport
Ruud van Nistelrooy (Foto: AP)
Ruud van Nistelrooy (Foto: AP)
Holandski nogometaš Ruud van Nistelrooy priznao je u razgovoru za AS kako je razočaran što neće ponovno zaigrati za Real Madrid nakon što ga njegov sadašnji klub HSV nije želio pustiti na Santiago Bernabeu.

Madriđani su nakon samo godinu dana, prvenstveno zbog povrede Gonzala Higuaina, željeli vratiti 34-godišnjeg napadača u svoje redove. Tražili su od HSV-a da pusti Van Nistelrooya na šestomjesečnu posudbu, ali njemački je klub to odbacio. Htio je Real potom i kupiti Holanđanina za dva miliona eura, a sam Van Nistelrooy je poručio kako će za "kraljevski klub" igrati besplatno. No, HSV je spustio rampu, pa je Real u konačnici posudio Emmanuela Adebayora iz Manchester Cityja.

"Nalazim se u fazi karijere u kojoj nisam mogao zamisliti ponovno igranje za Real Madrid. Ponudili su četveromjesečni ugovor 34-godišnjem igraču. To je nevjerovatno. Čelnici Reala su učinili sve što je bilo moguće, baš kao i ja, ali bila je to zabranjena ljubav. Postoje stvari u životu koje ti se čine mogućima, ali ispostavi se da nisu", naglasio je Van Nistelrooy kojem ugovor s HSV-om istječe na kraju ove sezone.

"Ovo je veliko razočaranje za mene, ali nastavit ću igrati nogomet" zaključio je bivši napadač PSV-a i Manchester Uniteda.