Kraljevi se plasirali u finale Kupa
699

VIDEO / Real utišao Camp Nou, pobijedili Barcelonu 3:1

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Na stadionu Nou Camp večeras je u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralja Real Madrid slavio protiv Barcelone s ubjedljivih 3:1. Strijelci su bili Cristiano Ronaldo (13. i 57.), Raphael Varane (68.) i Jordi Alba (89.).

Igrači oba tima počeli su žestoko. U 13. minuti sudija Alberto Undiano Mallenco svirao je penal za gostujući tim Real Madrid, jer je Pique srušio Ronalda. Ovo je bila šansa koju je Cristiano Ronaldo uspješno iskoristio i doveo svoj tim u vodstvo od 1:0.

Ronaldo je pokušao nekoliko puta postići pogodak nakon penala, ali je Barcelonina odbrana to spriječila.

U 38. minuti Messi je imao fantastičnu priliku, ali lopta je prošla uz sami gol.

Tokom prvog poluvremena Barcelonini igrači su nekoliko puta signalizirali sudiji na prekršaje unutar šesnaesterca, ali Mallenco je svaki put pokazao da se igra dalje


Penalty Pedro? by Emenderk

Na pauzu se otišlo s 0:1 i tri žuta kartona (Pique, Arbeola i Puyol).

U drugom poluvremenu Barcelona je pokušala izjednačiti rezultat. U 52. minuti Busquets upućuje udarac u okvir gola, ali ništa od promjene rezultata. Zatim Puyol puca glavom, ali lopta završava pored gola.

Igrao se 57.minut kada je Ronaldo ponovo zatresao mrežu Katalonaca. Kraljeve je doveo u vodstvo od 2:0.

No tu se priča ne završava. Već u 68. minuti Real ponovo postiže pogodak zahvaljujući Varaneu koji zabija glavom. Bilo je to 3:0 za gostujući tim.

I taman kad se činilo da će utakmica završiti s Realovom "trojkom", Alba postiže gol u 89. minuti i smanjuje Realovo vodstvo na 3:1.

No pobjedu je odnio Real koji je prošao u finale Kupa kralja i čeka boljeg iz meča Sevilla - Atletico Madrid. Podsjetimo, Atletico je u prvom okršaju slavio 2:1.


Gol de CR7 by Luiur