Kup kralja
11

VIDEO / Real prošao hat-trickom Ronalda

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Nogometaši madridskog Reala uspjeli su nadoknaditi zaostatak 1-2 protiv Celte iz Viga u osmini finala španskog Kupa kralja. Hat-trick Cristiana Ronalda i pogodak Samija Khedire bili su dovoljni za uvjerljivu 4-0 pobjedu kraljevskog kluba.

Samo tri minute trebale su Realu da dođe do vodstva na susretu, ali i u sveukupnom meču protiv Celte. Ubacivanje iz auta s lijeve strane Realova napada izveo je Alvaro Arbeloa, a Ronaldo lelujavom "bombom" pogađa suprotni ugao Celtinog gola za vodstvo tima trenera Josea Mourinha.

Dvadeset mintua kasnije Luka Modrić savršenom loptom s nekih 40 metara od Celtina gola loba cijelu odbranu Celte i pronalazi Ronalda u šesnaestercu. Ovaj iz prve lijevom nogom neumoljivo šutira za udvostručenje vodstva.

U 72. minuti susreta situaciju Realu komplikuje sudija Miguel Gamez, koji daje Sergiju Ramosu drugi žuti karton zbog, kako se činilo, nenamjernog udarca kopačkom po bradi igrača Celte u padu.

No, Celta ne koristi igrača više, već Real, kao i u susretu Primere prošlog vikenda (zabio tri gola s igračem manje Real Sociedadu), postiže još dva pogotka za potvrdu ulaska u četvrtfinale Kupa kralja. Ronaldo nakon asistencije Higuaina postiže gol za 3-0, a potom se Portugalac upisuje i na listu asistenata, a Nijemac Sami Khedira na listu strijelaca.

Spomenimo i da su prolaze u četvrtfinale, nakon pobjeda u prvim utakmicama, potvrdili Sevilla i Zaragoza.

Španski Kup kralja, osmina finala, uzvrati:

Real Madrid - Celta 4-0 (Ronaldo 3, 24, 87, Khedira 89) Raal Madrid prošao dalje ukupnim rezultatom 5-2

Zaragoza - Levante 2-0 (Zuculini 23, Montanes 60) Zaragoza prošla dalje ukupnim rezultatom 3-0

Sevilla - Mallorca 1-2 (Manu 22 / Brandon 52, Alfaro 56) Sevilla prošla dalje ukupnim rezultatom 6-2