Liga prvaka
37

Real u finišu prokockao 2:0, veliki preokret Mourinhovog Tottenhama

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Real Madrida propustila je veliku šansu da pobijedi PSG u meču 5. kola grupne faze Lige prvaka s obzirom na to da su imali prednost od 2:0, ali su u samom finišu meča primili dva pogotka i osvojili samo bod.

Benzema je s dva pogotka u 17. i 79. minuti donio Kraljevskog klubu sigurno vodstvo, no u samo dvije minute Mbappe i Sarabia su postigli dva gola za Parižane i postavili konačnih 2:2.

Tottenham je na svom stadionu nakon velikog preokreta bio bolji od Olympiakosa, a ekipa Josea Mourinha uspjela se vratiti nakon zaostatka od 2:0.

Gosti iz Grčke postigli su dva pogotka u ranoj fazi utakmice preko El Arabija u šestoj i Sameda u 19. minuti, no prije kraja prvog poluvremena Dele Alli je vratio nadu londonskoj ekipi da u ovom meču mogu doći do tri boda.

U drugom poluvremenu Tottenham je zaigrao puno bolje i s dva pogotka Kanea i jednim golom Auriera uspjeli su doći do velikog preokreta i pobjede od 4:2.

Juventus je na svom stadionu bio bolji od Atletico Madrida zahvaljujući fantastičnom pogotku koji je postigao Dybala u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je iz slobodnog udarca skroz iskosa s desne strane uspio savladati Oblaka.

Manchester City i Šahtar su odigrali meč bez pobjednika, a konačni rezultat je glasio 1:1. Pogodak za Građane je postigao Gundogan, a za goste iz Ukrajine Solomon.