Liga prvaka
10

Real traži bodove na "vrućem" terenu kod Galatasaraya, Dinamo protiv Shakhtara

D. B.
Trening Real Madrida (Foto: EPA-EFE)
Osam utakmica 3. kola grupne faze Lige prvaka bit će odigrano večeras, a ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu očekuje nekoliko posebno zanimljivih susreta.

Grupa A donosi susret Club Bruggea i "perfektnog" PSG-a. Radi se o drugoplasiranoj i prvoplasiranoj ekipu u grupi, a ako Parižani osvoje nova tri boda, produžit će svoj niz na tri pobjede. U drugoj utakmici će se za bodove boriti trećeplasirani Galatasaray te posljednjeplasirani Real Madrid koji zasad imaju samo po jedan bod. Madriđani će na "vrućem" terenu u Turskoj tražiti iskupljenje za dosadašnje loše rezultate, a i fanatični navijači Galate očekuju bodove od svog tima.

Bayern će kao lider grupe B biti gost Olympiakosu te će tražiti nastavak besprijekornog niza u grupnoj fazi Lige prvaka. Olympiakos je treći s jednim bodom i bit će mu potreban svaki bod kako bi pratio Crvenu zvezdu, a ne smije zaboraviti ni posljednjeplasirani Tottenham također s jednim bodom, kojem je krajnje vrijeme da se "probudi" i opravda svoj status u svijetu nogometa. Upravo će Spursi dobar rezultat tražiti protiv drugoplasirane Zvezde koja ima tri boda poslije poraza od Bayerna i pobjede nad Olympiakosom. Beograđani nemaju šta izgubiti te se očekuje velika borba na engleskom tlu.

Lider grupe C Manchester City s maksimalnih šest bodova dočekuje Atalantu koja nema nijedan bod. Bit će ovo dobra prilika za Građane da produže svoj pobjednički niz i osvoje nova tri boda te se tako učvrste na liderskoj poziciji. Teško je vjerovati da Atalanta ima neku šansu na Etihadu. Drugoplasirani zagrebački Dinamo nakon trijumfa nad Atalantom i poraza od Cityja ima tri boda i sada gostuje Shaktaru, trećeplasiranoj ekipi s istim brojem bodova, ali sa slabijom gol-razlikom. Bit će zanimljivo vidjeti da li će tim našeg Izeta Hajrovića i Amera Gojaka ubilježiti pozitivan rezultat te nakon trećeg kola ostati na sjajnoj drugoj poziciji s obzirom na konkurente u grupi C.

U grupi D će se sastati Atletico Madrid i Bayer Leverkusen te Juventus i Lokomotiv Moskva. U ovoj grupi nijedna ekipa nema maksimalan učinak u dva prethodna kola, prvi je Juventus nakon gostujućeg remija s Atleticom i pobjede nad Leverkusenom sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirani Atletico Madrid. Moskovski Lokomotiv je treći s tri boda, a Bayer će na izuzetno teškom gostovanju tražiti prve bodove, jer je u dva prethodna kola doživio poraze.

Sve utakmice se igraju u terminu od 21:00 osim mečeva Atletico Madrid - Bayer Leverkusen i Shakhtar - Dinamo Zagreb, koji počinju u 18:55 sati.