Primera
1

Real se iščupao protiv najslabije ekipe lige

Totalsport
Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Genijalnošću nekadašnjeg najboljeg svjetskog nogometaša Kake Real Madrid se izvukao na gostovanju u La Coruñi i u 25. kolu Primere svladao ''fenjeraša'' Deportivo s 2-1.

Izveo je Jose Mourinho na teren Riazora prilično ispremiješanu ekipu bez Cristiana Ronalda, Mesuta Özila i Samija Khedire koje je želio odmoriti za predstojeće okršaje protiv Barcelone u Kupu kralja i prvenstvu. No, sastav koji je poslao na teren od prve minute, nije pokazao gotovo ništa.

Deportivo je bio bolja ekipa i zasluženo je u 35. minuti došao do vodstva premda pogodak u potpunosti ide na dušu Realovom vrataru Diegu Lopezu. Riki je u trku opalio iskosa s lijeve strane kaznenog prostora i pogodio bliži kut zbunjenog Lopeza.

Ušao je Mourinho i u drugo poluvrijeme s istim sastavom, no ubrzo je shvatio da više nema vremena za kockanje i u 57. minuti je odjednom uveo Ronalda, Özila i Khediru, a izašli su Modrić, Michael Essien i Marcelo. Zamjene su donijele bolju igru Realu, ali junak je na kraju ipak bio igrač koji je na terenu bio otpočetka. U 73. je minuti Kaka, koji dobiva vrlo malo prilika kod Mourinha, izjednačio odmjerenim udarcem s 18 metara. Brazilac je odradio velik posao i u 88. minuti kada je briljantno proigrao Ronalda, ovaj je ubacio loptu pred gol, a Gonzalo Higuain je donio pobjedu Madriđanima.

Spomenimo da je u sudijskoj nadoknadi zbog nepotrebnog napucavanja lopte drugi žuti karton dobio Angel di Maria koji će tako morati propustiti dvoboj protiv Barcelone.

Deportivu je ovo šesti poraz zaredom i ostali su mu minimalni izgledi da će izbjeći ispadanje. Real se, pak, barem privremeno primakao drugoplasiranom gradskom rivalu Atleticu na bod zaostatka. Vodeća Barcelona mu s odigranom utakmicom manje bježi 13 bodova.

U ranijim utakmicama dana Zaragoza i Valencia su odigrale 2-2, a Getafe je kao gost svladao Mallorcu s 3-1.

Primera, 25. kolo:

Deportivo - Real Madrid 1-2 (Riki 35 / Kaka 73, Higuain 88) Mallorca - Getafe 1-3 (Giovani 24 / Castro 71 - 11m, Colunga 82, 86) Zaragoza - Valencia 2-2 (Apono 5 - 11m, Postiga 32 / Jonas 36, 69) Barcelona - Sevilla (kasnije)