Primera
4

Realu samo bod protiv "fenjeraša", Kaka pocrvenio

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši Real Madrida odigrali su samo 0-0 na gostovanju kod posljednjeplasirane Osasune u 19. kolu Primere. Bez suspendiranog Cristiana Ronalda ekipa Josea Mourinha se mučila i na kraju još može biti zadovoljna bodom.

Osasuna se u ovom susretu pokazala kao "tvrd orah" i u nekoliko je navrata opasno prijetila Ikeru Casillasu, kojeg je Mourinho vratio na Realov gol. Igra "kraljevskog kluba" s druge je strane djelovala prilično rastrgano i bez pravih rješenja.

U 76. minuti utakmice Real je ostao s igračem manje nakon isključenja Kake. Zanimljivo, brazilski je playmaker u igru ušao u 58. minuti umjesto Gonzala Higuaina, a već je dvije minute kasnije zaslužio prvi od dva žuta kartona. Kaka je tako isključen po prvi put u Realovom dresu, a posljednje je isključenjen općenito nakon 2010. godine i ogleda Brazila i Obale Bjelokosti na SP-u.

S igračem manje Real je čak i zabio gol, tačnije učinio je to Jose Callejon, ali je isti opravdano poništen zbog zaleđa. Luka Modrić igrao je u početnoj Realovoj postavi na poziciji playmakera, a u 68. minuti ga je zamijenio Mesut Özil.

Na prvenstvenoj tabeli trećeplasirani Real sada za vodećom Barcelonom zaostaje 15 bodova, a katalonski velikan ima priliku povećati prednost u nedjelju na gostovanju kod Malage.

U preostale dvije dosad odigrane utakmice 19. kola slavili su domaćini, pa je tako Real Sociedad savladao Mallorcu 3-1 uz dva gola Nijemca Patricka Eberta, dok je Espanyol s 1-0 pobijedio Celtu golom Sergija Garcije.

Primera, 19. kolo:

Osasuna - Real Madrid 0-0 Valladolid - Mallorca 3-1 (Ebert 21, 90, Gonzalez 88 / Victor 38) Espanyol - Celta 1-0 (Garcia 23) Valencia - Sevilla (kasnije)