Primera
3

Real dominirao i lako slavio u gradskom derbiju

Totalsport
Detalj sa derbija u Madridu (Foto: AFP)
Detalj sa derbija u Madridu (Foto: AFP)
U madridskom derbiju, meču 14. kola Primere, nogometaši Reala su posve zasluženo pobijedili Atletico 2-0 i tako smanjili zaostatak u odnosu na gradskog rivala...

Barcelona i dalje Realu bježi za velikih jedanaest bodova, no Atletico sada u odnosu na Real ima pet bodova više. Kako se igralo u subotu na Santiago Bernabeu Atletico definitivno ništa više od ovakvog poraza nije zaslužio.

Niti jednu stopostotnu priliku gosti nisu stvorili. Rijetko su dolazili u priliku za ugrožavanje Ikera Casillasa, a recimo da je njihov najbolji igrač i strijelac Radamel Falcao samo jednom uputio udarac prema suparničkom golu i to početkom drugog dijela.

Real je diktirao tempo od početka do kraja. Nekada su bili domaći igrači žešći u napadima, nekada su održavali prednost, ali su posve zasluženo dobili i na kraju je rezultat mogao (morao) biti i veći.

U 16. minuti je Cristiano Ronaldo postigao prvi pogodak. Iz slobodnog udarca, s 25 metara, Portugalac je sjajno prebacio živi zid i pogodio Atleticovu mrežu. Recimo da je ovo bio prvi pogodak Ronalda iz slobodnog udarca ove sezone, a jednako tako je postigao gol Atleticu i prošle sezone.

Ronaldo je još jednom pogodio prečku iz slobodnog udarca (75.), kao i stativu iz igre (78.), a ukupno je došao do brojke od 13 golova u Primeri ove sezone. Isto tako, prekinuo je Ronaldo post od tri utakmice bez pogotka, prije ove subote mu je zadnji pogodak bio onaj protiv Levantea.

Recimo da je pobjedu Reala zapečatio Mesut Özil u 66. minuti, kojem je lijepo asisitirao Ronaldo, a njemački je reprezentativac, s desetak metara iz poluvoleja, provukao loptu gostujućem golmanu kroz noge.

Realu je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda protiv Atletica na Santiago Bernabeuu u Primeri, dok su gosti ovdje zadnji put slavili daleke 1999. godine.  

Primera, 14. kolo:

Real Madrid - Atletico Madrid 2-0 (Cristiano Ronaldo 16, Özil 66) Barcelona - Athletic Bilbao 5-1 (Pique 23, Amorebieta 25-ag, Adriano 45, Fabregas 57, Messi 70 / Ibai 66) Getafe - Malaga 1-0 (Lopo 57) Valencia - Real Sociedad 2-5 (Soldado 2, 73 / De la Bella 44, Mikel Gonzalez 57, Ifran 64, Agirretxe 83, Vela 90+1-11m)

Tabela: Barcelona 40, Atletico Madrid 34, Real Madrid 29, Malaga 22, Getafe 22...