Kup kralja
0

VIDEO / Real prošao dalje na Mestalli uz dva crvena kartona

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon Seville u polufinale Kupa kralja su se rutinski plasirali i nogometaši madridskog Reala iako su na Mestalli tokom 90 minuta uzvratne utakmice zaradili dva crvena kartona.

U Madridu je Real pobijedio Valenciju 2-0, dok je na Mestalli završilo bez pobjednika 1-1. Nije Real razbio suparnika kao prije nekoliko dana u prvenstvu (bilo je 5-0), ali je kontrolirao situacija od početka do kraja. Sve je bilo još lakše nakon 44. minute kada je na asistenciju Xabija Alonsa gol dao Karim Benzema za 1-0 Reala.

U drugom su se poluvremenu ipak pojavili mali problemi za Mourinhovu ekipu jer je u 51. minuti drugi žuti karton dobio Fabio Coentrao. Samo minutu kasnije je izjednačio Alberto Costa, a Valencija je potom nastavila prijetiti.

Do novog pogotka domaćin nije došao. Do kraja susreta je u 88. minuti pocrvenio i Angel Di Maria.

U četvrtak će uzvratne četvrtfinalne utakmice odigrati Malaga i Barcelona (prva utakmica 2-2), te Betis i madridski Atletico (0-2).

Kup kralja, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

Valencia - Real Madrid 1-1 (Alberto Costa 52 / Benzema 44), prva utakmica 0-2 Sevilla - Zaragoza 4-0 (Negredo 36, 66 - 11m, Rakitić 45, Del Moral 90+1), 0-0