U susret El Clasicu
0

Real ove sezone bolji od Barcelone

Sarajevo-x.com
Svi statistički podaci govore kako je Real Madrid bolji od Barcelone u ovoj sezoni. Broj pobjeda i datih golova je na strani kraljevskog kluba.

Real Madrid i Barcelona u najvažniju utakmicu sezone u španskoj Primeri i jednu od najvažnijih u svijetu nogometa ulaze u velikoj golgeterskoj formi.

Madriđani su do sada postigli 49 u 14 utakmica dok je Barcelona dala 47 u 15 utakmica. Ukoliko Real nastavi sa ovakvom formom, na kraju sezone će imati 133 gola.

Ukoliko pak Barcelona nastavi ovim ritmom davati golove, dostići će brojku od 119 golova na kraju ove sezone u Primeri.

Real je ove sezone mnogo bolji kada se radi o utakmicama u gostima dok Barcelona melje sve svoje protivnike na Nou Campu na kojem imaju 39:0 omjer datih i primljenih golova.

Dva najbolja igrača današnjice, Messi i Cristiano imaju isti broj golova postignutih u španskom prvenstvu. U 15 utakmica, Messi je dao 17 golova dok je Ronaldo dao isti broj golova u 14 utakmica.

Madrid iza sebe ima 14 pobjeda zaredom, uključujući Primeru i Ligu prvaka. Za razliku od prošle godine kad je Barcelona dominirala u elitnom nogometnom takmičenju Španije, ove sezone Real Madrid je bolja ekipa.