Analiza Marce
0

Kad Ronaldo zabije, Real ima 97,8 posto šanse za pobjedu

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Kad Cristiano Ronaldo zabija golove, Real Madrid ne gubi, zaključak je Marce potkrijepljen doista fascinantnim statističkim podacima.

Naime, od 47 utakmica u španskom prvenstvu u kojima je portugalski nogometaš postigao barem jedan pogodak, Real je slavio u njih 46, a samo je jedna završila neriješeno - prošlosezonska protiv Barcelone na Santiago Bernabeuu (1-1).

Real je, dakle, u utakmicama u kojima je Ronaldo bio strijelac osvojio 139 od mogućeg 141 boda! Marcin je zaključak: ako Ronaldo zabije gol, Mourinhova ekipa ima 97,8 posto izgleda za pobjedu.

Pogledamo li samo ovu sezonu, doći ćemo do zaključka da su Madriđani pobijedili u svih devet prvenstvenih utakmica u kojima je najskuplji nogometaš svih vremena postigao pogodak. Real je ove sezone u Primeri dvaput izgubio (Levante, Barcelona) i jednom remizirao (Racing), a Ronaldovih golova u tim utakmicama nije bilo.

A od devet spomenutih utakmica u kojima je bio strijelac, u njih čak pet je ostvario hat-trick. Protiv Seville je prošli vikend postigao svoj 12. ligaški hat-trick otkad je stigao u Madrid, čime se izjednačio s Ferencom Puskasom, a još mu deset takvih učinaka nedostaje da dostigne i Alfreda di Stefana.

Ukupno je Ronaldo ove sezone u svim takmićenjima za Real zabio već 25 golova. Navijači ''kraljevskog kluba'' ipak bi vjerojatno bili sretniji da ima koji pogodak manje na kontu, ali da je učinkovitiji kad su mu s druge strane Leo Messi i Barcelona.