Šampionski plan
27

Real Madrid objavio razgovor Carvajala, Modrića i Ramosa o taktici za meč s Liverpoolom

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Real Madrida pobjedom protiv Liverpoola u finalu Lige prvaka sredinom ove godine osvojila je ovo takmičenje treći put uzastopno, a Kraljevski klub je na svom zvaničnom Twitter profilu objavio razgovor Danija Carvajala, Luke Modriće i Sergija Ramosa prije utakmice u kojem su govorili o načinu na koji će igrati protiv Redsa.

Razgovor koji se desio tokom masaže najbolje govori o taktici koju je Real Madrid imao protiv Liverpoola, a prema riječima igrača, plan je bio sličan kao onom protiv Juventusa godinu dana ranije kada su također slavili u finalu.

Konkretno, trojac Real Madrida kao ključnu stavku naveo je opreznu igru u odbrani, a taktika je bila prepustiti loptu defanzivcima Liverpoola i čekati priliku iz kontranapada.

Carvajal: Moramo ih pritisnuti, oni kombinuju brzo i moramo to zaustaviti, moramo da spriječimo njihovu trojicu igrača u napadu. Trebamo igrati bliže njima i zaustaviti ih ako se pokušaju osloboditi pritiska, cilj je držati ih na 40 metara od gola.

Ramos: Moramo izbjeći pravljenje glupih faulova jer su opasni u skoku, a sredit ćemo ih na kontre. Identično je i u drugim situacijama, moramo dobro komunicirati u tom trenutku i na svaku loptu ići do samog kraja.

Carvajal: Ako se njihovi defanzivci kreću prema naprijed, ne možemo ih ganjati sve vrijeme jer ćemo se do 60. minute umoriti. Moramo birati svoje okršaje.

Modrić: Onako kao protiv Juventusa? Igrali smo na isti način...

Carvajal: Pustimo njihove defanzivce da imaju loptu.

Modrić: Da, tako je.

Podsjećamo, Real Madrid je u finalu pobijedio Liverpool rezultatom 3:1, a heroj Kraljevskog kluba bio je Gareth Bale koji je nakon ulaska s klupe postigao dva pogotka.