Kapiten Reala
78

Ramos: Protiv Bayerna moramo igrati kao da je 0:0, nećemo napraviti špalir Barceloni

Klix.ba
Sergio Ramos (Foto: AFP)
Sergio Ramos (Foto: AFP)
Kapiten Real Madrida Sergio Ramos je na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg susreta polufinala lige prvaka protiv Bayerna

Prvo pitanje koje je dočekalo jednog od najboljih odbrambenih igrača svijeta je - kako komentariše Barcelonino osvajanje titule i da li će igrači Reala napraviti špalir svom najljućem rivalu u nadolazećem El Clasicu.

"Barcelona je imala odličnu sezonu, ali ako mi osvojimo Ligu prvaka, to će biti i naša odlična sezona. Što se tiče špalira i odavanja počasti Barci, mi to nećemo napraviti, ali ako nam Zidane kaže da to moramo uraditi, onda ćemo tako i učiniti. Što Zidane kaže za nas je zakon", rekao je Ramos.

Podsjetimo, na El Clasicu u decembru prošle godine igrači Barcelone su odbili napraviti špalir igračima Reala nakon osvajanja Svjetskog klupskog prvenstva.

O uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka u kojem Kraljevi imaju prednost rezultatom 2:1 nad bavarcima, 32-godišnji štoper je rekao:

"Naučili smo svoju lekciju u četvrtfinalu i znamo da će naši protivnici iskoristiti i naš najmanji gubitak pažnje. Najvažnija stvar je da počnemo utakmicu kao da je rezultat 0:0", rekao je Ramos.

Susret Real Madrid - Bayern igra se u utorak na stadionu "Santiago Bernabeu" od 20:45 sati.