Nogomet
449

Rakitić: Možda nas UEFA pošalje kući; Perišić: Bolje da ne igramo nikako nego da sramotimo zemlju

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Strijelci golova za Hrvatsku na susretu protiv Češke Ivan Rakitić i Ivan Perišić nakon završetka meča (2:2) bili su razočarani ponašanjem navijača na tribinama.

"Šta god da kažem ispast ću glup na kraju. Imali smo sreće da smo nastavili igrati jer je sudija htio da prekine utakmicu i tada bismo imali malo većih problema.

Nije slučajno da moramo igrati nekoliko utakmica u idućim kvalifikacija bez publike. Ima puno više pravih navijača koji nažalost neće moći gledati reprezentaciju kod kuće dugo vremena", kaže Rakitić, koji smatra da je Hrvatska dominira tokom čitavog meča.

"Oni su dali gol glavom, ali inače nisu uopće ništa imali. Osim tog gola nije bilo opasnosti pred našim golom. Taman poslije prekida oni su se digli, skupili tu snagu i krenuli po gol. Ne znam je li ono bio penal ili ne, možda je to bilo i vraćanje za prekid utakmice. Glupo rečeno, ali kad se tako glupo ponašamo na tribinama, nismo ni zaslužili ništa drugo", rekao je razočarani Rakitić i dodao:

"Sve u svemu, možemo biti ponosni na ovo kako smo odigrali, jako inteligentno. Imali smo sve pod kontrolom, ali nažalost desilo se to na kraju susreta što se desilo".

Na pitanje šta očekuje od susreta protiv Španije, Rakitić je odgovorio:

"Prvo moramo vidjeti hoćemo li igrati protiv Španije. Možda nas UEFA pošalje kući. Idemo se najprije odmoriti i čekati rasplet svega. Sigurno će biti puno papira što će UEFA popuniti. Nadam se da će nas ostaviti na Euru makar zbog navijača koji su za reprezentaciju", poručio je vezni igrač Barcelone.

"Osjećam se jadno. Bolje da ne igramo nikako nego da sramotimo svoju zemlju", kratko je rekao Perišić na pitanje o neredima na tribinama u St. Etienneu.