Nogomet
20

Rakitić: I protiv Španije idemo na pobjedu

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Protiv Češke je Ivan Rakitić odigrao jednu od najboljih predstava u kockastom dresu, no nažalost izostala je pobjeda koja bi hrvatsku reprezentaciju sa sigurnošću odvela u osminu finala. Potvrdu prolaza Vatreni će sada tražiti protiv aktualnih evropskih prvaka Španaca.

"Česi su iz jedne prilike zabili dva gola, nogomet nas je na toj utakmici kaznio previše. Međutim, sada se moramo okrenuti Španiji. Bit će teško. Radi se o najboljoj reprezentaciji na svijetu, međutim važno je da razmišljamo o sebi, neka oni misle o nama", kazao je veznjak Barcelone.

Rakitić je naglasio kako između Vatrenih i Furije nema velikih tajni.

"Svi sve znamo. Španci su ušli u pravi ritam. Svi su opasni, a imaju imaju iskustvo s velikih takmičenja, mirnoću i znanje", dodao je Rakitić posebno izdvojivši svog klupskog suigrača.

"Iniesta je magija nogometa, što drugo reći. Uživam što igram uz njega i što mogu učiti od takvog majstora. Svi mi uživamo kada on igra. Nadam se da se ispucao u prve dvije utakmice i da će se protiv nas odmarati", dodao je.

U sastavu Furije još su tri Rakitićeva suigrača: Gerad Pique, Jordi Alba i Sergio Busquets.

"Čuo sam se s dečkima, malo smo porazgovaraili", kazao je.

Hrvatska je u prve dvije utakmice protiv Turske i Češke dominirala terenom i vodila igru. Pitanje je može li to i protiv Španije.

"Dokazali smo da se možemo nametnuti, siguran sam kako ćemo imati svoje prilike. Odlično se osjećam, jučer je bilo malo umora, no danas je već bolje. No sve ćemo staviti po strani", poručio je.

Hrvatska bi pobjedom protiv Španije osvojila prvo mjesto, bod osigurava drugu poziciju, dok bi poraz zakomplicirao situaciju i možda reprezentaciju Hrvatske spustio na treće mjesto.

"Idemo odraditi Španiju pa ćemo vidjeti. Nije dobro kalkulirati. Idemo po pobjedu, premda znamo da nam je dovoljan i bod", poručio je Rakitić.

Hrvatski reprezentativci su se u petak, prvi put otkako su stigli u Francusku, prošetali po Deauvilleu.

"Mjesto je zaista lijepo, podsjeća me na moju Švicarsku. Do sada smo bili samo u hotelu i na treninzima. Međutim, i da nismo malo izašli van ne bi bilo važno. Nismo ovdje zbog šetnji, već zbog nogometa", poručio je na kraju.