Nogomet
0

Prijateljska utakmica: Velkoski pogodio za pobjedu Sarajeva protiv gruzijske Dile Gori

Piše: D. B.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sarajevo je danas u Antaliji odigralo prijateljsku utakmicu protiv gruzijske ekipe Dile Gori, a rezultat je bio 1:0 za tim sa Koševa.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo, Robert Jarni, odlučio je da od prve minute utakmice zaigraju Bandović, Barić, Tatomirović, Dupovac, Puzigaća, Cimirot, Jajalo, Purić, Vusljanin, Stojčev i Velkoski.

Igrači Sarajeva su dobro otvorili utakmicu. U prvih 20 minuta dva udarca ka golu gruzijske ekipe je uputio Stojčev, a jedan Jajalo. Bolja igra Bordo ekipe se ubrzo isplatila, kada je Sarajevo u vodstvo svojim pogotkom doveo Velkoski. Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme utakmice u Antaliji.

Jarni je na početku drugog poluvremena napravio šest izmjena. Igru su napustili Bandović, Purić, Vusljanin, Cimirot, Tatomirović i Puzigaća, a njihova mjesta zauzeli su Delač, Trivunović, Tadejević, Todorović, Osmanagić i Travančić. Na otvaranju drugog poluvremena Barić i Travančić su šutirali ka golu FC Dila Gori, ali nisu pogodili. U nastavku utakmice rezultat se nije mijenjao. Sarajevo je pobijedilo golom Velkoskog.