Nogomet
136

Prijateljska utakmica u Mostaru: Sarajevo pobijedilo Zrinjski rezultatom 2:0

Piše: D. B.
Zrinjski i Sarajevo su danas pod Bijelim brijegom u Mostaru odigrali prijateljsku utakmicu, a pobijedila je Bordo ekipa rezultatom 2:0.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo, Robert Jarni, odlučio je da se od prve minute Zrinjskom suprotstave Delač, Barić, Puzigaća, Dupovac, Tatomirović, Cimirot, Osmanagić, Todorović, Purić, Stojčev i Bilbija. Na klupi za rezervne igrače ostali su Bandović, Plakalo, Tadejević, Petrović, Muharemović, Kovačević, Trivunović, Radovac, Handžić, Jevtić, Vusljanin, Travančić, Kouadio, Aganspahić i Velkoski. Zbog lakše povrede današnju utakmicu je propustio Mato Jajalo.

Prvu veliku priliku na utakmici imala je ekipa Zrinjskog i to u 10. minuti, ali se istakao golman Sarajeva Delač. U 20. minuti je Bilbija šutirao ka golu Zrinjskog, no, promjene rezultata nije bilo. Sarajevo je potom preuzelo inicijativu na teškom i blatnjavom terenu, pa su uslijedile nove dvije prilike koje su propustili Stojčev i Bilbija, tačnije, Dujković je uspio sačuvati svoju mrežu. Terenska inicijativa Sarajevu nije donijela gol, pa je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 0:0.

Početkom drugog poluvremena je Jarni umjesto Delača u igru uveo Bandovića. Sarajevo je nastavilo s dobrom igrom što je rezultiralo vodećim golom. Strijelac je bio Todorović.

Trener Sarajeva je u 62. minuti napravo još četiri izmjene, iz igre su izašli Bilbija, Purić, Tatomirović i Puzigaća, a njihova mjesta zauzeli su Velkoski, Travančić, Trivunović i Tadejević.

Igrala se 64. minuta kada je Todorović fantastično pogodio mrežu Plemića i tako svojim drugim golom na utakmici povisio vodstvo Sarajeva na 2:0. U 70. minuti je isti igrač postigao treći gol, ali je poništen zbog ofsajda.

U 77. minuti je Stojčeva zamijenio mladi Handžić, koji je odmah nakon ulaska u igru imao veliku priliku za gol, no, nije uspio savladati Dujkovića. Tri minute kasnije igru su napustili Cimirot i Todorović, a priliku su dobili Jevtić i Kovačević. Handžić je u 85. minuti postigao pogodak nakon asistencije Osmanagića, ali je i ovog puta sudija poništio gol zbog ofsajda. Posljednju priliku na utakmici propustio je Kovačević u 89. minuti.

Sarajevo u svojoj generalnoj probi savladalo Zrinjski u Mostaru rezultatom 2:0.