Nogomet
129

Prijateljska utakmica: Bilbija donio pobjedu Sarajevu nad Metalurgom

Piše: D. B.
Sarajevo je danas u Antaliji odigralo prijateljsku utakmicu protiv ukrajinskog Metalurga iz Zaporožja, a rezultat je bio 2:1 za tim sa Koševa. Strijelac oba gola za Bordo ekipu bio je Nemanja Bilbija.

Za FK Sarajevo su od prve minute protiv Metalurga zaigrali Delač, Tadejević, Barić, Dupovac, Trivunović, Cimirot, Radovac, Stojčev, Velkoski, Purić i Bilbija. Početak susreta je protekao u ispitivanju snaga, a onda je na scenu stupio Nemanja Bilbija, koji je u 18. minuti utakmice doveo Sarajevo u vodstvo od 1:0. Deset minuta kasnije je sjajni Banjalučanin postigao svoj drugi gol i povisio vodstvo Bordo ekipe na 2:0. Metalurg je nakon dva primljena gola stvorio dvije prilike pred golom Sarajeva, prvu je zaustavio Delač, dok je drugi šut završio pored njegovog gola. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 2:0 za Sarajevo.

Drugo poluvrijeme u ekipi Sarajeva igrali su Bandović, Puzigaća, Barić, Dupovac, Trivunović, Cimirot, Osmanagić, Stojčev, Todorović, Travančić i Velkoski. Igralo se uglavnom na sredini terena, bez većih prilika za pogotke. U 70. minuti se Velkoski našao u prilici za pogodak, ali nije pogodio. Stojčeva je u međuvremenu zamijenio mladi i talentovani Handžić. Metalurg je uspio smanjiti rezultat u 82. minuti i tako unijeti neizvjestnost u finišu susreta. Cimirota je nešto kasnije zamijenio Kovačević. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao. Sarajevo je pobijedilo ekipu Metalurga iz Zaporožja rezultatom 2:1. Oba gola za tim trenera Roberta Jarnija postigao je Nemanja Bilbija u prvom poluvremenu utakmice.