Nogomet
23

Prijateljski susret: Sarajevo savladalo Brotnjo u Čitluku rezultatom 4:0

Piše: D. B.
Brotnjo i Sarajevo su danas u Čitluku odigrali prijateljski susret. Bordo ekipa je pobijedila rezultatom 4:0, a golove su postigli Anid Travančić, Krste Velkoski, Adnan Kovačević i Nemanja Bilbija.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo, Robert Jarni, odlučio je da se Brotnju od prve minute prijateljskog susreta suprotstavi ekipa koju su činili Bandović, Barić, Puzigaća, Muharemović, Trivunović, Radovac, Bišanović, Todorović, Stojčev, Travančić i Velkoski.

Na klupi za rezervne igrače bili su Abdihodžić, Plakalo (golmani), Tadejević, Ćulov, Tatomirović, Dupovac, Kovačević, Jevtić, Cimirot, Handžić, Vusljanin, Aganspahić i Bilbija. Povrijeđeni Purić nije bio u kombinaciji za ovu utakmicu.

Sarajevo je povelo veoma rano, već u 7. minuti susreta, strijelac je bio Anid Travančić, koji je mrežu Brotnja pogodio šutem sa oko 25 metara. Isti je igrač u 11. minuti lijepo asistirao novajliji u bordo dresu, Milošu Stojčevu, koji je šutirao ravno u golmana Brotnja. Stojčev se nešto kasnije našao u novoj prilici, ali nije pogodio, baš kao ni Ognjen Todorović u 13. minuti susreta.

Igrala se 19. minuta kada se u svojoj prvoj prilici za gol našao novi napadač FK Sarajevo, Krste Velkoski, koji nije u gol pretvorio lijepu akciju tima sa Koševa. Šutirao je pored gola. U 24. minuti utakmice je Todorović šutirao iz slobodnog udarca, no, golman Brotnja je spretnom reakcijom odbranio njegov šut.

Ekipa Brotnja je prvu veliku priliku za pogodak propustila u 28. minuti utakmice, Ostojić je izašao pred Bandovića, ali je šutirao preko gola.

U 31. minuti je Sarajevo povelo sa 2:0, a strijelac je bio Velkoski, koji je pogodio iz slobodnog udarca. Četiri minute kasnije Bandovića je na golu Sarajeva zamijenio Plakalo. Prvo poluvrijeme je završeno vodstvom Sarajeva rezultatom 2:0.

Početkom drugog poluvremena je Jarni napravio nekoliko izmjena, pa su priliku za igru dobili Ćulov, Dupovac, Kovačević, Tadejević, Handžić, Vusljanin i Bilbija. Cimirot i Jevtić su utakmicu promatrali s klupe zbog povreda.

U 49. minuti je mladi golman Sarajeva, Emir Plakalo, sjajno odbranio udarac protivničkog napadača. Četiri minute kasnije je na drugoj strani udarcem s vrha šesnaesterca zaprijetio Nemanja Bilbija. Bivši mladi reprezentativac BiH je pokušao u 57. minuti, ali nije pogodio.

Mladi golman Sarajeva, Emir Plakalo, napustio je igru u 60. minuti, a zamijenio ga je Almin Abdihodžić.

Bordo ekipa je do trećeg gola stigla u 69. minuti, Handžić je ubacio loptu iz kornera, a Kovačević je udarcem glavom pogodio mrežu Brotnja. Dvije minute kasnije je za Sarajevo dosuđen jedanaesterac, koji je u gol pretvorio Bilbija.

Priliku za igru je u 80. minuti dobio mladi Almir Aganspahić, koji je zamijenio Todorovića. Bilbija je nakon ubačaja Handžića šutirao glavom u 85. minuti, ali ovog puta nije pogodio. Posljednju priliku na utakmici propustio je Aganspahić nakon asistencije Vusljanina. Sarajevo je pobijedilo ekipu Brotnja rezultatom 4:0.