Nogomet
61

Borac – Sarajevo 0:0: Bordo tim igrao bezidejno i stigao do boda u Banjoj Luci

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
U posljednjoj utakmici današnjeg programa 24. kola BHT Premijer lige Borac i Sarajevo odigrali su bez golova. Domaći tim imao je više od igre. S druge strane, prvi šef struke Sarajeva Robert Jarni postavio je defanzivnu taktiku, a njegovi izabranici u bojažljivoj igri stigli su do boda. U ovoj utakmici, kao i u prethodnim, Sarajevo je pokazalo dosta blijedu i bezidjenu igru.

U uvodnim minutama igralo se između dva šesnaesterca, a gostima iz Sarajevo prvo je zaprijetio Vladan Grujić u 20. minuti. Šutirao je sa nekih 20 metara, ali je Delač uhvatio loptu. Igrao se 29. minut kada se Subić lako riješio Trivunovića i šutirao. Ipak, lopta odlazi pored stative.

Samo dvije minute poslije Krste Velkosi izlazi "oči u oči“ sa Asmirom Avdukićem. Dobro šutira, ali lopta pogađa u stativu i odbija se u polje.

Do kraja prvog poluvremena domaći su imali inicijativu, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol Bordo tima. Šansu za Sarajevo propustio je Jajalo u 43. minuti kada je mlako šutira. Na odmor se otišlo kod nepopularnih 0:0.

Strateg Sarajeva umjesto Cimirota u drugom poluvremenu ubacio je Kovačevića.

U nastavku domaći kreću snažnije. Handžić testira Delača u 49. minuti iz slobodnjaka, ali čuvar mreže gostiju loptu izbija u korner.

U 55. minuti Sarajevo postiže pogodak, ali je opravdano poništen zbog ofsajda. Igrao se 61. minut kada je strateg tima sa Koševa u igru ubacio nekadašnjeg igrača Borca – Nemanju Bilbiju.

Ipak, domaći su igrali dosta hrabrije. Nastavljali su atake prema golu gostiju.

S druge strane, starteg Sarajeva Robert Jarni postavio je defanzivnu taktiku. Izuzetno bojažljiva igra gostiju iako su im bodovi bili prijeko potrebni u borbi za vrh.

U 74. minuti nekorektni Haris Handžić nasrnuo je bez potrebe na Bojana Puzigaću i zaradio je žuti karton.

U 80. minuti Puzigaća spašava skoro siguran pogodak izblokiravši šut jednog igrača Borca. U posljednjih dest minuta igralo se između dva šesnaesterca.

Posljednju šansu propusti je Vule Trivunović u 90. minuti. Ostalo je 0:0.