Nogomet
18

Prijateljska utakmica: Sarajevo poraženo od južnokorejskog prvaka Pohanga

Piše: D. B.
Sarajevo je danas u Antaliji na stadionu "Wow centar - Lara Kundu" odigralo prijateljski susret s osvajačem dvostruke krune u Južnoj Koreji, ekipom Pohang Steelers, koja je pobijedila rezultatom 2:0.

Od prve minute utakmice za Sarajevo su zaigrali Bandović, Barić, Tatomirović, Dupovac, Puzigaća, Osmanagić, Cimirot, Vusljanin, Stojčev, Todorović i Bilbija. Na klupi za rezervne igrače su ostali Delač, Velkoski, Travančić, Purić, Jevtić, Muharemović, Handžić, Kovačević, Aganspahić, Petrović, Trivunović, Popović i Tadejević.

Južnokorejski prvak je poveo već u 10. minuti pogotkom iz jedanaesterca. Prvu veliku priliku je Sarajevo propustilo u 25. minuti kada je Bilbija izašao pred protivničkog golmana, ali nije pogodio. Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0 za Pohang.

U ekipi Sarajeva su u drugom poluvremenu zaigrali Delač, Barić, Tatomirović, Dupovac, Tadejević, Osmanagić, Cimirot, Travančić, Todorović, Bilbija i Velkoski. Nastavilo se igrati u visokom ritmu, ali početak drugog poluvremena nije donio prilike za gol. Trener Bordo ekipe Robert Jarni u 60. minuti je umjesto Bilbije i Cimirota priliku za igru pružio Handžiću i Kovačeviću.

Pohang je u 70. minuti povisio vodstvo na 2:0. Dogodilo se to nakon kornera za Sarajevo, nakon čega je uslijedio brz kontranapad i pogodak južnokorejskog prvaka. Sarajevo je potom imalo dvije prilike za gol, ali Todorović i Travančić nisu bili precizni. Kovačević je u 85. minuti snažno šutirao, ali je lopta pogodila prečku. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao. Pohang je pobijedio Sarajevo rezultatom 2:0.