Nogomet
4

Prijateljska: Hrvatska uoči Brazila slavila protiv Australije

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Hrvatska nogometna reprezentacija s minimalnih 1-0 slavila je protiv Australije u posljednjoj pripremnoj utakmici prije otvaranja Svjetskog prvenstva s Brazilom.

Hrvatska je u Salvador de Bahiji bila dominantna, te je sasvim zasluženo upisala pobjedu protiv vrlo dobrih Australaca. Pogodak odluke postigao je Nikica Jelavić u 58. minuti, nakon sjajne asistencije Luke Modrića.

Vezni nogometaš Real Madrida poslao je prizmenu loptu u sredinu šesnaesterca Australaca s ruba lijeve strane kaznenog prostora. U liniji zaleđa našao se Jelavić, koji je mirno primio loptu, a potom je lijevom nogom poslao od grede u mrežu.

Spomenimo da je Hrvatska imala i više nego trostruku nadmoć u udarcima prema suparničkom golu (10-3), odnosno da je sjajno ukrotila sve napade australske reprezentacije.

Sada je pred izabranicima Nike Kovača pet dana odmora, a onda šesti dan slijedi otvaranje svjetske smotre najboljih reprezentacija protiv domaćina Brazila. Susret se igra u Sao Paulu, s početkom u 17 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 22 sata po našem.

Prijateljska:

Hrvatska – Australija 1-0 (Jelavić 58)