Nogomet
0

Brazil napunio mrežu Paname u prijateljskom meču

Totalsport
Navijači Brazila (Foto: EPA)
Navijači Brazila (Foto: EPA)
Prvu pripremnu utakmicu prije početka Svjetskog prvenstva odigrao je domaćin Prvenstva i prvi hrvatski protivnik Brazil. Brazilci su igrali protiv Paname i glatko slavili s 4-0.
Navijači Brazila (Foto: EPA)
Navijači Brazila (Foto: EPA)
Bio je to očekivano lagan posao za tim Felipea Scolarija koja je dominirala svih 90 minuta i na kraju glatko slavila. Brazilci su postigli četiri pogotka, a mogli su još nekoliko te su pokazali zašto su jedni od glavnih favorita Svjetskog prvenstva.

Do vodstva su došli u 28. minuti kada je Neymar fantastično pogodio iz slobodnog udarca s dvadesetak metara ostavivši golmana Paname bez previše šanse.

U 40. minuti Brazil je došao i do drugog pogotka. Dani Alves na rubu 16 metara dobio je dovoljno vremena za namjestiti se i naciljati panamski kut nakon neodlučne reakcije gostujuće odbrane.

S tih 2-0 otišlo se na odmor, a odmah po povratku Brazil je došao i do trećeg gola. već nakon 40-ak sekundi igre Neymar je krasno petom proigrao Hulka, a ovaj je s lakoćom povisio vodstvo. Četvrti gol došao je u 73. minuti kada su Neymar i Maxwell izigrali odbranu Paname, iz pozadine je na ubačenu loptu natrčao Willian i postavio konačnih 4-0.

Do kraja susreta Brazil je imao još nekoliko izglednih prilika uključujući gredu Maicona nakon ubačaja raspoloženog Neymara.

Uoči dvoboja protiv Hrvatske 12. juna, Brazilci će u petak odigrati još jednu pripremnu utakmicu, a ovaj put protivnik će biti Srbija. 

Prijateljska utakmica:

Brazil - Panama 4-0 (Neymar 28., Dani Alves 40., Hulk 46., Willian 73.)