Nogomet
2

Premijer Nikšić prognozira pobjedu Zmajeva od 2:1

FENA
Nermin Nikšić
Nermin Nikšić
Čini mi se da tek nakon početka prvenstva postajemo u potpunosti svjesni koliki je uspjeh plasman reprezentacije Bosne i Hercegovne na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, izjavio je danas Feni, pred prvu utakmicu naše reprezentacije protiv Argentine, federalni premijer Nermin Nikšić.

"Kao i u kvalifikacijama potpuno vjerujem u našu repku. Nismo mogli poželjeti atraktivnijeg protivnika za naš prvi nastup na Svjetskoj smotri. To u isto vrijeme znači da imamo protivnika koji neuporedivo bolje kotira u FIFA-i što nije uopšte beznačajno, u što smo se mogli uvjeriti na otvaranju prvenstva kada je sudija drastično oštetio reprezentaciju Hrvatske. Nadam se kako se nešto slično neće više ponoviti na ovom prvenstvu i da će samo igra na terenu odlučivati pobjednika", kazao je Nikšić.

Smatra da su Zmajevi pokazali kako mogu ravnopravno igrati sa svim svjetskim reprezentacijama.

"Nadam se plasmanu u drugi krug. U utakmici s Argentinom nemamo šta izgubiti. Za sve poznavaoce fudbala je potpuno normalno da Mesi i društvo pobjede. Nadam se da će naši momci ostaviti srce na terenu, a onda niko ne može računati da će nas lako dobiti. Upravo u tome i vidim našu šansu i očekujem pobjedu koja će nam trasirati put u drugi krug. Uopšte ne sumnjam da će nas Spaha, Asmir, Edin, Miske, Mire i ostali obradovati dobrim igrama, a onda sam siguran da ni rezutat neće izostati. Ako moram prognozirati rezultat neka bude 2:1 za nas. Ako me demantiraju ubjedljivijom pobjedom opraštam im", kaže Nikšić.

Iskoristio je ovu priliku da zaželi sreću i plasman na Svjetsko prvenstvo našim rukometašima koji također igraju revanš na Islandu, a koji su nas pobjedom u Skenderiji ne samo obradovali, već i pokazali kako se bori u dresu sa državnim grbom.

"Siguran sam kako će selektor Marković i njegovi momci i u Rejkjaviku dati sve od sebe da pokažu da su malo nezasluženo potisnuti u drugi plan. Dakle ovo bi mogao biti dan historijskog uspjeha bh. sporta", zaključio je Nikšić.