Nogomet
23

Premijer liga: Vrapčići neosvojiva tvrđava i za lidera, Zrinjski stigao Širokobriježane

Klix.ba
Sloboda-Radnik (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Fudbaleri Zrinjskog bodovno su se izjednačili sa Širokim Brijegom na vrhu tabele Premijer lige, nakon što su danas u 22. kolu Premijer lige BiH pobijedili Zvijezdu u Gradačcu, a Širokobriježani poraženi od Veleža u Mostaru.

Zvijezda – Zrinjski 2:3

Na samom otvaranju utakmice Zrinjski dolazi u vodstvo. Strijelac za 0:1 bio je Ognjen Todorović. Oslabljena Zvijezda u 18. minuti postiže izjednačujući pogodak preko Diatte. Šest minuta kasnije mladi Besim Šerbečić pogađa za potpuni preokret i vodstvo Zvijezde. U nastavku susreta gosti za svega par minuta dolaze do još preokreta. Strijelac za 2:2, a potom i za 2:3 bio je Stevo Nikolić.

Sloboda – Radnik 1:1

Na startu utakmice Sloboda je propustila dvije velike prilike. Nadomak pogotku bili su Sulejman Krpić i Muhamed Mujić koji se ipak nisu najbolje snašli pred golom Radnika. U finišu prvog poluvremena neugodni Radnik dolazi u vodstvo. Strijelac za 0:1 bio je Antić. U petoj minuti nastavka izjednačenje Slobodi donosi rezervista Damir Mehidić. Do kraja su gosti uspjeli sačuvati svoj gol i iz Tuzle odnijeti zaslužen bod.

Drina – Travnik 3:0

Drina je povela u 27. minuti preko Kikića na asistenciju Ilića. U 44. minuti domaćin ostaje sa deset igrača pošto je isključen Blagojević. Ni to nije smetalo fudbalerima Drine koji golom Filipovića u 54. minuti dolaze do 2:0. U 89. minuti Filipović svojim drugim golom postavlja konačnih 3:0

Velež – Široki Brijeg 1:0

Velež je u derbiju kola protiv Širokog Brijega bio opasniji u prvom poluvremenu. Nakon nezanimljivih uvodnih 25 minuta u dobroj situaciji našao se Miloš Reljić koji se sapleo i dozvolio da mu pobjegne lopta u izglednoj poziciji. Pejić je u 28. minuti centrirao sa lijeve strane, a sopstvenu mrežu zamalo je pogodio Boris Pandža. Dvije minute prije kraja prvog poluvremena rođeni dolaze u vodstvo. Brz kontra napad u pogodak je na asistenciju Haurdića pretvorio Dejan Janković. Nastavak je atraktivnim pokušajem otvorio Ćorluka, da bi tri minute poslije na drugoj strani glavom nakon prekida Blagojevića prijetio Zolj. Ćorluka je u 58. minuti propustio veliku priliku za goste, a njegov udarac iskosa sa desne strane odličnom intervencijom zaustavio je Adnan Bobić. U 74. minuti glavom je pokušao Kožulj, a Bobić još jednom dobro odbranio. Minutu kasnije odbrana Veleža izblokirala je udarac Peke iz neposredne blizine. U posljednjoj minuti još jednom odličnom intervencijom Bobić je spasio Velež nakon pokušaja Zakarića iz slobodnog udarca.

Mladost - Olimpic 0:0

Vukovi sa Otoke izgubili su dva boda na gostovanju kod Mladosti iz Velike Obarske u Ugljeviku. U fudbalskoj uspavanci pred malim brojem gledalaca pogodaka nije bilo.

Rezultati:

Drina – Travnik 3:0

Mladost – Olimpic 0:0 Sloboda – Radnik 1:1 Velež –Široki 1:0 Zvijezda – Zrinjski 2:3

Tabela:

  1. Široki Brijeg 46
  2. Zrinjski 46
  3. Željezničar 45
  4. Sarajevo 44
  1. Olimpic 41
  2. Borac 36
  3. Velež 33
  4. Slavija 25
  5. Sloboda 23
  6. Čelik 23
  7. Radnik 22
  8. Drina 22
  9. Travnik 21
  10. NK Vitez 17
  11. Mladost 17
  12. Zvijezda 14