Nogomet
23

Premijer liga BiH: Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar u borbi za gostujuće bodove

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preostalih sedam utakmica 22. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Veležu na megdan dolazi lider Široki Brijeg. Rođeni će pokušati pobijediti tim sa Pecare. Premda im to neće biti lako, Mostarci vjeruju da mogu nastaviti pozitivan niz na domaćem terenu.

S druge strane, gosti iz Širokog Brijega nadaju se da će konačno početi pobjeđivati nakon dva vezana remija. Osvajanje kompletnog plijena u okršaju sa Mostarcima bilo bi izuzetno značajno za ekipu koja drži prvo mjesto BHT Premijer lige.

Treći uzastopan trijumf aktuelni prvak Zrinjski pokušat će upisati kod davljenika - Zvijezde. Dolaskom Vinka Marinovića Plemići polako ulaze u formu. Ipak, u Gradačcu ih čeka težak zadatak.

Za izabranike Petra Šegrta nema puno filozofije. Ukoliko žele i naredne godine igrati u elitnom razredu, pobjeda se nameće kao imperativ. No, kvalitet je na strani gostiju i sve sugerira da bi utakmica mogla biti zanimljiva.

Vitezu na noge stiže Željezničar. Za oba tima ovaj meč je od velikog značaja. Domaći se bore za opstanak, a Plavi sa Grbavice za vrh tabele.

Drina iz Zvornika će ugostiti i pokušati savladati Travnik. U oba tabora vlada blagi optimizam. Osvajanje tri boda nekog od ova dva rivala približilo bi luci spasa.

Mladost iz Velike Obarske odmjerit će snage sa neugodnim Olimpicom. Domaći nemaju puno izbora. U borbi za goli premijerligaški život trebaju početi pobjeđivati. Naravno, to neće biti lako. Vukovi ove sezone igraju izuzetno dobro u gostima i favoriti su u ovom okršaju.

Preporođena Sloboda, koja igra sjajno nakon dolaska Husrefa Musemića, težit će da svlada Radnik. Gosti iz Bijeljine nisu naivan protivnik i najavljuju ofanzivan nogomet na Tušnju.

U posljednjoj utakmici ovog kola Borac će u Banjoj Luci voditi bitku za bodove sa Slavijom.

Parovi i satnica:

Vitez – Željezničar 16:00 sati (prijenos na Moja TV) Velež – Široki Brijeg 16:30 sati (prijenos na BHT1) Zvijezda – Zrinjski 16:30 sati Drina – Travnik 16:30 sati Mladost V.O. – Olimpic 16:30 sati

Sloboda – Radnik 16:30 sati Borac – Slavija 19:30 sati Sarajevo i Čelik igrali su u petak 1:1.

Tabela:

  1. Široki Brijeg 46
  2. Sarajevo 44 (+1)
  3. Zrinjski 43
  4. Željezničar 42
  5. Olimpic 40
  1. Borac 36
  2. Velež 30
  3. Slavija 25
  4. Čelik 23 (+1)
  5. Sloboda 22
  6. Radnik 21
  7. Travnik 21
  8. Drina 19
  9. NK Vitez 17
  10. Mladost 16
  11. Zvijezda 14