Nogomet
16

Može li Borac iznenaditi Široki? Željo popravlja dojam protiv Drine

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Šest utakmica 21. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Jedan meč na programu je u nedjelju, dok Travnik i Sarajevo igraju u ponedjeljak. Jedan od najzanimljivijih dvoboja bit će na Pecari gdje će lider prvenstva Široki Brijeg ugostiti Borac. U domaćem taboru vjeruju kako će uspješnu domaću seriju nastaviti u okršaju sa timom iz Banja Luke.

Osim toga, Široki se bori za naslov prvaka i svaki kiks na svom terenu može ih skupo koštati. Gosti iz grada na Vrbasu vjeruju kako gostovanje u Hercegovinu mogu uspješno apsolvirati. Strateg Vlado Jagodić optimistično je najavio otvorenu igru. Ostaje da vidimo, može li Borac iznenaditi Široki Brijeg?

Željezničar drugi meč zaredom igra na Grbavici. Nakon remija sa Radnikom, izabranici Milomira Odovića težit će da poprave dojam u sudaru sa Drinom iz Zvornika. U plavoj svlačionici naglašavaju kako maksimalno respektuju suparnika, ali vjeruju u osvajanje kompletnog plijena.

Slaviji na megdan dolazi posljednjeplasirana Zvijezda. Bodovna razlika u donjem dijelu tabele je mala. Stoga je svaki bod izuzetno važan. Domaći najavljuju ofanzivnu formaciju koja bi im mogla donijeti tri boda. S druge strane, izabranici Petra Šegrta su u prošlom kolu odigrali dobro protiv Širokog i nadaju se da Istočno Sarajevo mogu napustiti neporaženi.

Neugodna Sloboda gostuje Pod Bijelim brijegom. Plemići su imali previše kikseva u Mostaru i potcrtavaju kako je u borbi za vrh važno slaviti u ovom meču. No, neće im biti lako. Husref Musemić napravio je do sada dobar posao na Tušnju i potpuno rasterećeni gostuju u gradu na Neretvi.

Olimpic, koji je u prošlom kolu slavio u Banjoj Luci, ugostit će Velež. Vukovi su se primakli vodećim timovima i osvajanjem kompletnog plijena ostati će u borbi za Evropu.

Čeliku na noge stiže Mladost iz Velike Obarske. Tim sa Bilinog Polja nema puno izbora. Pobjeda se nameće kao imperativ.

Parovi i satnica:

Široki Brijeg – Borac 16:30 sati (prijenos na Arena Sport) Željezničar – Drina 16:30 sati Slavija – Zvijezda 16:30 sati Zrinjski – Sloboda 16:30 sati Olimpic – Velež 16:30 sati (prijenos na BHT1) Čelik – Mladost V.O. 16:30 sati

Nedjelja Radnik – Vitez 16:30 sati

Ponedjeljak Travnik – Sarajevo 16:30 sati (prijenos na BHT1)

Tabela:

  1. Široki Brijeg 45
  2. Sarajevo 40
  3. Zrinjski 40
  4. Željezničar 39
  5. Olimpic 37
  1. Borac 35
  2. Velež 30
  3. Sloboda 22
  4. Slavija 22
  5. Travnik 21
  6. Čelik 19
  7. Drina 19
  8. Radnik 18
  9. NK Vitez 17
  10. Mladost 16
  11. Zvijezda 14