Nogomet
12

Premierliga: "Topnici" s vrha u 2014. godinu

Totalsport
Foto: AFP/Arhiv
Foto: AFP/Arhiv
Nogometaši Arsenala u novu će godinu ući kao prvoplasirana kipa na tabeli Premierlige. U dvoboju 19. kola svladali su Newcastle na njegovom St. James' Parku s 1-0.

''Topnici'' imaju 42 boda, jedan više od Manchester Cityja, i nitko ih više ne može skinuti s vrha u ovom kolu. Newcastle je, pak, na sedmom mjestu s 33 boda, a ovo mu je bio tek drugi poraz u posljednjih deset kola u kojima je ostvario čak sedam pobjeda.

Jedini je strijelac za Arsenal u nedjeljnom susretu bio Olivier Giroud koji je na taj način prekinuo post koji je trajao 499 minuta. Francuz je dao gol glavom u 65. minuti poslije nabacivanja Thea Walcotta iz slobodnog udarca. Treba napomenuti i da je Arsenal u ovoj utakmici igrao bez povrijeđenog Mesuta Özila.

U drugoj utakmici prvog dijela nedjeljnog programa Everton je na svome Goodison Parku nadigrao Southampton s 2-1. ''Toffeesi'' su, istina prije okončanja kola, na četvrtom mjestu s pet bodova manje od vodećeg Arsenala.

Everton je poveo u devetoj minuti nakon solo akcije Seamusa Colemana koji je s desne strane ušao u kazneni prostor te iskosa zakucao loptu u dalji kut gostujućeg golmana Kelvina Davisa. U 71. je minuti izjednačio Gaston Ramirez fantastičnim udarcem gotovo s 30 metara, ali samo tri minute kasnije James McCarthy je lijepo proigrao Romelua Lukakua koji je donio pobjedu domaćinu. Za belgijskog je napadača to bio prvi gol u Premierligi nakon 524 minute posta.

Premierliga, 19. kolo:

Newcastle - Arsenal 0-1 (Giroud 65) Everton - Southampton 2-1 (Coleman 9, Lukaku 74 / Ramirez 71)

Kasnije:

Chelsea - Liverpool Tottenham - Stoke

Redoslijed: 1. Arsenal 42, 2. Manchester City 41, 3. Chelsea 37 (-1), 4. Everton 37, 5. Liverpool 36 (-1), 6. Manchester United 34, 7. Newcastle 33…