Nogomet
0

Premierliga: Everton i Crystal Palace podijelili bodove na Goodison Parku

Piše: D. B.
Everton i Crystal Palace su večeras odigrali posljednji susret 15. kola engleske Premierlige. Konačan rezultat utakmice bio je 1:1.

Publika na Goodison Parku je prvu priliku vidjela u 2. minuti kada je nogometaš Crystal Palacea Wickham snažno šutirao, a golman Evertona Howard fantastično odbranio. Domaći su uzvratili pet minuta kasnije preko Berkleyja koji je uputio udarac nakon centaršuta, ali je na njegovu žalost lopta završila pored desne stative.

U 16. minuti je Everton imao sreće, Jedinak se namjestio, no, na kraju je šutirao neprecizno.

Domaći su bili veoma blizu pogotka u 21. minuti kada je Lukaku pogodio stativu. Dvije minute kasnije je njegov saigrač Kone imao sjajnu priliku, ali je šutirao preko gola.

To je bilo sve vrijedno pažnje u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu se nastavila izjednačena igra. Lukaku je u 49. minuti asistirao Koneu, koji je šutirao pored gola Crystal Palacea. Tri minute kasnije je na drugoj strani bezuspješno pokušao Ward.

Igrala se 53. minuta kada se u dobroj šansi našao Barry, koji je šutirao pored gola gostiju. Uzvratio je Bolasie u 55. minuti, napravio je solo akciju i izborio se za prostor za šut, no, lopta je prošla iznad prečke.

U 60. minuti je slobodan udarac izveo Barkley i pogodio stativu gostujućeg gola, a šest minuta kasnije je njegov saigrač Cleverly propustio realizirati sjajnu šansu, tačnije, golman Crystal Palacea Hennesey je uhvatio loptu nakon slabog šuta.

Nova šansa za Cleverlyja se ukazala u 69. minuti, ponovo je šutirao, a Hennesey upisao novu odbranu.

Hladan tuš za domaće nogometaše i navijače priredio je Dann u 76. minuti, koji je pogodio nakon asistencije Puncheona. Howard je ovog puta bio nemoćan.

Tri minute nakon vodećeg gola Crystal Palacea ekipa Evertona je mogla do izjednačenja, ali je Lukaku pogodio stativu.

Ipak, upornost domaćih se isplatila u 81. minuti, Barry je asistirao, a Lukaku pogodio mrežu Crystal Palacea za 1:1 na Goodison Parku.

Lukaku je mogao postati heroj Evertona da je realizovao šansu u 92. minuti utakmice.

Na kraju su Everton i Crystal Palace osvojili po bod.

Tabela engleske Premierlige nakon 15. kola:

  1. Leicester 32
  2. Arsenal 30
  3. Manchester City 29
  4. Manchester United 29
  1. Tottenham 26
  2. Crystal Palace 23
  3. West Ham 23
  4. Liverpool 23
  5. Everton 22
  6. Watford 22
  7. Stoke 22
  8. Southampton 21
  9. WBA 19
  10. Chelsea 15
  11. Swansea 14
  12. Norwich 13
  13. Bournemouth 13
  14. Newcastle 13
  15. Sunderland 12
  16. Aston Villa 6