Nogomet
5

Pobjeda Watforda protiv Newcastlea, Aston Villa poražena od West Bromwicha

Piše: D. B.
Bojan Krkić slavi gol protiv Leicestera
Bojan Krkić slavi gol protiv Leicestera
U terminu od 16 sati odigrano je pet utakmica 6. kola engleske Premierlige, a pobjede su ostvarili Aston Villa, Bournemouth i Watford. Utakmice Swansea - Everton i Stoke Leicester završene su neriješeno.

Aston Villa - West Bromwich Albion 0:1

Prvo poluvrijeme utakmice na Villa Parku proteklo je bez velikih prilika, ali je WBA ipak uspio povesti preko Berahina u 39. minuti. Ispostavilo se na kraju da je to bio jedini gol na utakmici, koji je gostima donio pobjedu.

Bournemouth - Sunderland 2:0

Bournemouth je poveo već u 4. minuti protiv Sunderlanda, a strijelac je bio Wilson. U 9. minuti je bilo 2:0, a strijelac je ovog puta bio Ritchie. Prednošću domaćih od dva gola završeno je prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu, tačnije u 53. minuti, Sunderlandu je poništen gol koji je postigao Lens, jer je igrač bio u ofsajdu. U još težoj situaciji gosti su se našli u 74. minuti kada je drugi žuti, odnosno crveni karton, dobio Kaboul. Bouremouth je pobijedio Sunderland 2:0.

Newcastle - Watford 1:2

Watford je priredio "hladan tuš" igračima i navijačima Newcastlea na St. James Parku u 10. minuti kada je za vodsvo gostiju pogodio Ighalo. Svojim drugim golom u 28. minuti je Ighalo povisio na 2:0. To je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice je rezultatski zaostatak Newcastlea smanjio Janmaat golom koji je postigao u 62. minuti, ali je to bilo sve što su mogli domaći napraviti na ovoj utakmici. Watford je upisao pobjedu i tri boda.

Stoke - Leicester 2:2

Stoke je odlično otvorio utakmicu protiv Leicestera i poveo u 13. minuti golom Krkića. Na 2:0 je povisio Walters u 20. minuti. Domaći su nakon prvog poluvremena imali dva gola prednosti.

U drugom poluvremenu je Leicester smanjio zaostatak golom Mahreza, koji je u 51. minuti pogodio iz penala. Za izjednačenje se pobrinuo Vardy u 69. minuti utakmice. Stoke i Leicester su podijelili bodove.

Swansea - Everton 0:0

Everton je u 6. kolu engleske Premierlige bio gost Swanseaju, a bh. reprezentativac Muhamed Bešić nije bio u kombinaciji za sastav zbog povrede. Gosti su imali prvu priliku na utakmici, ali je neprecizan bio Jagielka. Više sreće nije imao ni njegov saigrač Lukaku u 38. minuti. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku je domaćinu najviše prijetio Lukaku, ali gol nije uspio postići. Golman Howard je na drugoj strani zaustavio pokušaj Montera, a pored stative Evertonovog gola je šutirao Sigurdsson iz slobodnog udarca. U finišu je nogometaš Evertona dobio crveni karton. Pored nekoliko prilika na obje strane, susret je ipak završen bez golova.

Tabela:

  1. Manchester City 15 (-1)
  2. Leicester 12
  3. Manchester United 10 (-1)
  4. Arsenal 10
  1. West Ham 9 (-1)
  2. Everton 9
  3. Crystal Palace 9 (-1)
  4. Swansea 9
  5. Watford 9
  6. WBA 8
  7. Norwich 7 (-1)
  8. Bouremouth 7
  9. Chelsea 7
  10. Liverpool 7 (-1)
  11. Southampton 6 (-1)
  12. Tottenham 6 (-1)
  13. Aston Villa 4
  14. Stoke 3
  15. Newcastle 2
  16. Sunderland 2