Nogomet
0

Predstavnici vlasti i igrači FK Sarajevo odigrali utakmicu sa mališanima

Klix.ba
U okviru trećih BH Telecom Sportskih igara mladih u Sarajevu je 2. jula, na pomoćnim terenima stadiona Koševo prvi put održan Coca – Cola Cup u malom nogometu za kategoriju 1997. godište i mlađe.

Takmičenje je najavljeno svečanim doručkom za medije, na kojem je govorom Ane Kljaić Balenović, regionalne direktorice komunikacija i odnosa s javnošću kompanije "Coca- Cola Adria" otvoren prvi bh. Coca – Cola Cup u Sarajevu.

"Izuzetno nam je drago što smo partner Igara. Bosna i Hercegovina je jedna od 12 zemalja u Evropi u kojoj se održava Coca – Cola Cup u malom nogometu, a još smo ponosniji što se ovo takmičenje odvija u 19 bh. gradova. Svjesni smo da je od malih nogu potrebno paziti na fizičku aktivnost i razvijati se kroz sport, te upravo zato i organizujemo ovaj vid takmičenja", rekla je Kljaić Balenović.

Prisutnima se obratila i zamjenica ministra civilnih poslova BiH gospođa Denisa Sarajlić Maglić, koja je istakla da Ministarstvo svesrdno podržava Igre. Nakon njenog govora, gospođa Sarajlić Maglić izvela je početni udarac, a prisutni predstavnici vlasti - Damir Mašić, federalni ministar obrazovanja i nauke, Adnan Džindo, pomoćnik federalnog ministra kulture i sporta, Damir Marjanović, kantonalni ministar za obrazovanje, nauku i mlade, te Aljoša Čampara, zamjenik gradonačelnika Sarajeva, zajedno sa fudbalerima FK Sarajevo i djevojčicama iz timova FK Biser i SFK 2000 odigrali su trominutnu utakmicu .

Ministar Marjanović dao je dva gola za svoj tim, a ministar Mašić je prokomentarisao kako se nada da "djeca ipak neće zamjeriti Marjanoviću."

Mališani su, uz mnogo zabave i smijeha, imali priliku pokazati svoje sportske vještine, a oni najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji plasirali su se na finalno takmičenje Igara koje će se održati u Sarajevu od 20. do 24. avgusta ove godine.

Osim u malom nogometu za stariju kategoriju, u Sarajevu se u okviru Igara održavaju i takmičenja u malom nogometu za kategoriju 2001. godište i mlađe, odbojci, odbojci na pijesku, uličnoj košarci, igri "između dvije vatre", šahu, tenisu, stonom tenisu i badmintonu.

Nakon Sarajeva, Igre i Coca – Cola Cup posjetit će još 14 bh. gradova.