sport
2

Doboj nakon Konjica i Goražda u najljepšoj sportskoj priči

Klix.ba
U četvrta će u Doboju biti održano treće od ukupno 19 regionalnih takmičenja u okviru trećih BH Telecom Sportskih igara mladih, koje će tokom ljeta okupiti gotovo 30.000 učesnika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnje Igre započele su protekle subote u Konjicu okupivši više od 520 dječaka i djevojčica iz Konjica i okolnih mjesta. Nakon Konjica, Igre su nastavljene početkom sedmice dvodnevnim takmičenjem u Goraždu na kojem je učestvovalo 890 mališana.

"Mališani iz grada na Neretvi takmičili su se u malom nogometu, odbojci, uličnoj košarci i igri 'između dvije vatre'. Najbolji u malom nogometu u kategoriji 2001. godište i mlađe bili su dječaci iz ekipe BADBOYS, dok je ekipa Mungosi pobijedila u igri 'Između dvije vatre'. Takmičari u starijoj kategoriji 1997. godište i mlađe, svoje umijeće su pokazali u odbojci – najbolja ženska ekipa je bila Turbina Jablanica, a najbolja muška San Lorenco. Pored odbojke, u ovoj kategoriji odigrane su utakmice u uličnoj košarci, a pobjedu su odnijeli dječaci iz ekipe Manijaci", izjavila je Aleksandra Kuljanin, PR menadžer Igara.

Najbolji nogometaši u Goraždu, u kategoriji 2001. godište i mlađe su dječaci iz ekipe Goražde, a u Finalnom takmičenju učestvovat će i rukometaši i rukometašice iz ekipa Radnički i ŽRK Goražde, košarkaši iz ekipe Radnički, odbojkaši i odbojkašice iz timova Cobre i OK Goražde, te ekipa Pionirke, pobjednik u igri 'Između dvije vatre.“ Najbolji u pojedinačnim sportovima bili su šahisti Eniz Garaplija i Nedim Lepenica, mladi stonoteniseri Bekir Džemidžić, Lejla Hadžiahmetović i Ajla Korjenić, te igrači badmintona Sanela Maslo, Mihram Begović i Nino Herenda.

U sklopu Igara prvi put u Bosni i Hercegovini održan je i Coca Cola Cup u malom nogometu za kategoriju 1997. godište i mlađe. U Konjicu, najbolji nogometaši na ovom takmičenju u muškoj konkurenciji bili su Tigrovi, a najbolje nogometašice ekipa Konjičanke.

Prvi dan Igara u Goraždu također je obilježio Coca Cola Cup, koji je svečano otvoren početnim udarcem mr. Muhameda Ramovića, načelnika Goražda. Nakon niza utakmica na terenima 1. maj u Goraždu, ekipa Drina osvojila je prvo mjesto u muškoj konkurenciji i tako se plasirala na finalno takmičenje, koje će se održati u Sarajevu od 20. – 24. avgusta. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila ekipa Perfect.

"Dječaci i djevojčice iz Konjica i Goražda pokazali su pravi sportski duh i dokazali nam da je sport najbolji način sklapanja novih prijateljstava. Radujemo se ponovnom susretu u Sarajevu", rekla je Kuljanin, najavivši divno druženje na finalnom takmičenju, koje će u glavnom gradu BiH okupiti gotovo 2.000 učesnika – pobjednika regionalnih takmičenja.