|

Predstavljena replika dresa iz šampionske sezone '71/72.

Predstavljena replika dresa iz šampionske sezone '71/72.
0
S
Sarajevo-x.com
15.2.2011. u 13:51
53
komentara
0

dijeljenja
1/5 Sabahudin Žujo (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
2/5 Mišo Smajlović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
3/5 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
4/5 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
5/5 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Planovi Fudbalskog kluba Željezničar u povodu proslave 90. rođendana su veliki. Dogovaraju se utakmice sa Dinamom, nekim turskim klubovima, a postoji i ideja da na Grbavicu dođu i igrači Videotona, koji su igrali protiv Željezničara u polufinalu Kupa UEFA.
Tradicionalno, bit će upriličena i "Plava večer" i to 24. februara u hotelu Holiday Inn, a na njoj se očekuje oko 400 gostiju. O tome su danas govorili predsjednik kluba Sabahudin Žujo, legenda Želje Mišo Smajlović, član Upravnog odbora Gradimir Gojer i direktor Dželaludin Muharemović.

Na današnjoj konferenciji za medije u Plavom salonu stadiona Grbavica predstavljena je i replika dresa koji je nosila šampionska generacija "plavih" u sezoni 1971/72, a koji će se moći kupiti na "Plavoj večeri" i poslije na stadionu Grbavica.

Navijači mogu rezervisati dolazak u Holiday Inn na e-mail [email protected], ali su iz kluba istakli da neće biti puno mjesta.

"Plava večer" će biti i prilika da se privuku investitori u izgradnju novog stadiona, a ta investicija iznosi oko 200 miliona KM. Novi stadion bi trebao biti deset metara iznad nivoa postojećeg objekta, a imao bi najmanje 18.000 gledalaca.

Od narednog ponedjeljka u prodaji će se naći i polugodišnje karte, po cijenama od 30 KM za južnu tribinu, 50 KM za sjever i 100 KM za zapad, a polugodišnje karte važit će i za utakmice Kupa BiH, što dosad nije bio slučaj.
Prijavi grešku


Komentari (53)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...