Završena Skupština FK Željezničar
0

Prihvaćen projekat izgradnje stadiona, za proslavu rođendana sa "zmajevima"

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U sali Opštine Novo Sarajevo održana je Skupština FK Željezničar, na kojoj je prihvaćen projekat izgradnje "nove Grbavice".

Nakon uvodnih izlaganja prisutnima se obratio predsjednik aktuelnog bh. prvaka Sabahudin Žujo.

"U tekućoj godini prihodi kluba bi trebali iznositi oko tri miliona KM. Situacija je dobra, a za to su zaslužni svi u klubu", istakao je prvi čovjek kluba Sabahudin Žujo, govoreći na temu finasijskog izvještaja za period od 1. jula 2009. godine pa do 31. decembra 2010. godine.

Od utakmica sa izraelskim Hapoelom “plavi” su inkasirali 330.000 eura, i upravo zbog te cifre Evropa je ponovo prioritetni cilj na proljeće, apostrofirano je na Skupštini. Prema procjenama, za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka potrebno je uložiti između 6 i 8 miliona eura.

Prisutnima je projekat izgradnje "nove Grbavice“ prezentirao je Dejan Ćuk, magistar ekonomskih nauka. Nakon izlaganja svi su bili oduševljeni.

Prihvaćen je finansijski, izvještaj o radu i poslovanju. Jednoglasno je prihvaćena ideja o izgradnji novog stadiona i u narednom period krenut će se u realizaciju. Govorilo se i o proslavi jubileja, 90. rođendana kluba i ambicijama u 2011. godini.

Treba napomenuti da je usvojen i prijedlog Udruženja navijača Željezničara da se odigra prijateljska utakmica sa reprezentacijom BiH u najjačem sastavu.

Također, bit će organizovano “Plavo veče”, a prihvaćen je prijedlog da se pravi dokumentarni film o navijačima. Od ostalih zanimljivosti treba istaći da će se raditi replika dresova iz sezone 1971/72, kada je tim sa Grbavice postao prvak Jugoslavije.