Nakon utakmice Portugal - Danska
12

Portugalski novinar: Cristiano Ronaldo treba otići psihologu

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Portuglaski mediji su kritikovali kapitena svoje reprezentacije nakon slabe utakmice protiv Danske na Euru 2012. Neki novinari su čak napisali kako Cristiano Ronaldo treba otići psihologu.

Novinar portugalskog lista Publico, Bruno Prata, najviše je kritikovao slabu igru jednog od najboljih nogometaša današnjice Cristiana Ronalda.

"Portugal je prežeivio na Euru uprkos nedostatku inspiracije Cristiana Ronalda. On treba psihologa i trebao bi se bolje nositi sa anksioznošću i činjenicom da je zvijezda. Ukoliko postane manje opsjednut pobjedama, golovima i sobom, sve će biti lakše, i za njega i za Portugal", napisao je Prata nakon utakmice.

Sportski list A Bola bio je malo blaži kada je riječ o kritikama na račun Ronalda. Napisali su kako je "Portugal pobijedio bez Ronalda, koji je promašio dvije odlične prilike". Na naslovnoj stranici lista Record našao se heroj Portugalaca Varela.

"Portugalci su pokazali karakter i bez Ronalda", napisao je najveći portugalski list Diario de Noticias.

"On je najbolji na svijetu, ali ne i u Portugalu", na satiričan način je opisao list Correio da Manha učinak kapitena portugalske reprezentacije.

"Neobično je vidjeti jednog od najboljih nogometaša na svijetu bez inspiracije. Šta se događa sa Cristianom, nedostatak samopuzdanja, umor...", napisali su novinari A Bole.